Ekonomi

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor... Bu durum, Türkiye'nin durduğu çizgi, binlerce oligark, dolar milyarderi ve milyoner Rus'u Türkiye'ye yönelmesini sağladı

 Ukrayna-Rusya savaşında Türkiye'nin durduğu çizgi binlerce oligarkın dikkatini çekti. Bu durum, Türkiye'nin durduğu çizgi, binlerce oligark, dolar milyarderi ve milyoner Rus'u Türkiye'ye yönelmesini sağladı.

 

RUS OLİGARKLAR TÜRKİYE'DE

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ricacı olacağı da konuşuluyor. Öte yandan Yunanistan başbakanı apar topar Türkiye'ye geldi. Almanya başbakanı da yolda olduğunun bilgisi paylaşıldı. Bu gelişmeler bir taraftan Türkiye'nin brüt rezervlerini güçlendirirken diğer taraftan da Avrupa ülkeleri ile olan swap anlaşması ihtimalini artıracak. Rus oligarklar neden Türkiye'yi seçiyor? Paralarını yatırmak için neden Türkiye'yi tercih ettiler? Bu durum doların düşmesini nasıl sağlayacak? AB'nin Rusya'ya karşı yaptırımları neler? İşte tüm merak edilenler...

AB'NİN RUSYA'YA YAPTIRIMLARI

AB üyesi ülke temsilcilerinin gerçekleştirdiği toplantıda Rusya ve Belarus'a yönelik yeni yaptırımların onaylandığı ve bu tedbirlerin AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe gireceği bildirildi. Yeni yaptırımlara göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına rol oynayan bazı Rus yetkililer, oligarklar ve aile üyelerinin mal varlıkları dondurulacak,bu kişilere seyahat yasağı getirilecek, üç Belarus bankası uluslararası para transfer sistemi SWIFT'ten çıkarılacak.

Öte yandan, kripto paraların Rusya'ya yönelik yaptırımlara karşı kullanılması engellenecek, bazı ürün ve teknolojilerin Rusya'ya gönderilmesi yasaklanacak gibi maddeler yaptırımlar arasında yer alırken Rus oligarkların Türkiyeyi tercih etmesi Türkiye ve türk lirasına olan güveni arttıracak. Bu durum karşısında ise Türk Lirası'nın güçleneceği doların düşeceği öngörülüyor.

BİDEN'DAN SERT AÇIKLAMA

Biden, "Rusya'nın ticaret yapması zorlaştırılacak. Putin'i hesap vermesi için köşeye sıkıştıracağız. Putin'in IMF ve Merkez Bankası'ndan borç almasını engelleyeceğiz" dedi.

Bununla birlikte Biden, Rusya'yı ticaretten kayırılan ülke statüsünden çıkarcaklarını belirterek, "Bunlar atacağımız son adımlar değil. Rus ekonomisine darbe indireceğiz.Rusya'dan alkol, elmas ve deniz mahsulleri ithalatını durduyoruz" dedi.

 

Dolar yön değiştirdi! Son dakika dolar kuru!

Dolarda nefesler kesildi! İşte 13 Mart 2022 dolar kuru...

Dolar bu hafta kaç TL oldu? Gelecek hafta ne olur?