Ekonomi

Doları güçlendirmek için faiz artırmaya hazırlan Fed'in yeni Başkan Yardımcısı belli oldu

ABD Senatosu, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcılığına aday gösterilen Lael Brainard'a onay verdi. ABD Başkanı Joe Biden tarafından seçilen Brainard'ın adaylığı, 43'e karşı 52 oyla onaylandı.Böylece Brainard, Biden'ın Fed'de boş bulunan görevler için seçtiği dört adayından bu engeli aşan ilk isim oldu

Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırmaya hazırlanan FED'in başkan yardımcılığı için Lael Brainard'in adaylığı ABD senatosu tarafından onaylandı.

Böylece Brainard, Biden'ın Fed'de boş bulunan görevler için seçtiği dört adayından bu engeli aşan ilk isim oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, 22 Kasım 2021'de Fed Başkanlığına Jerome Powell'ı, Başkan Yardımcılığına Lael Brainard'ı aday göstermişti.

Biden'ın Fed'de boş olan yönetim kurulu üyelikleri için adayları ise Lisa Cook ile Philip Jefferson olmuştu.

Ayrıca, Biden 15 Nisan'da ise Fed Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine aday gösterilen Sarah Bloom Raskin'in çekilmesi üzerine eski Hazine Bakanlığı yetkilisi Michael Barr'ı aday göstereceğini duyurmuştu.

FED'E 'GÜVERCİN' BAŞKAN YARDIMCISI

Brainard’ın konuşmaları, konu politika faizinin yükseltilmesinin aciliyetine geldiğinde, kendisinin Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) en güvercin üyelerinden biri olduğunu işaret ediyor.

Diğer taraftan Brainard, , Powell’ın daha tereddütlü yaklaştığı iki alan olan iklim değişikliği ve dijital para konularında, Fed’in rolünü artırma yönünde daha etkili olması bekleniyor. Brainard ayrıca, finansal serbestleştirme değişiklikleri konusuna da birkaç kez itirazda bulunmuştu.

MALİ DESTEK KONUSUNDAKİ TAVRIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Brainard, üst düzey ekonomik politika yapıcı olarak görev yaptığı 11 yıllık (2010-2013 arası Hazine Bakanlığı uluslararası işlerden sorumlu müsteşar ve 2014 yılından bu yana Fed guvernörü) süre boyunca, mali desteklerin vaktinden önce çekilmesi gibi politika hatalarının Avrupa ekonomilerinde borç dinamiklerini nasıl istikrarsız hale getirebileceği konusunu ilk ağızdan söyleyenlerden biri oldu.

Brainard, 2013 yılında, Hazine Bakanlığı’nın en tepedeki uluslararası finans diplomatı olarak, Fed’in parasal sıkılaştırmaya ilişkin iletişiminin gelişen piyasa ekonomilerine ne denli zarar verdiğini gördü. Bu durum onu, mevcut sıkılaştırma konjonktüründe, diğer bir varlık alımlarının azaltılmasından kaynaklanan öfkeye (taper tantrum) karşı daha duyarlı olmaya yöneltebilir.

Altın alıp satmayı düşünenlere 'tuzak' uyarısı! Fiyatların düşmesine bakarak bu hatayı sakın yapmayın

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...