Altın & Dolar

Doları olan duymadım demesin! İslam Memiş'ten çarşamba ve perşembe gününe dikkat uyarısı geldi!

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, dolar açısından Çarşamba ve Perşembe günün öneminden bahsetti. İşte detaylar!İşte haberin ayrıntıları…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak bilinen İslam Memiş doların hangi yönde hareket edeceğine dair bir sonraki hafta iki parametrenin belirleyici olduğunu dile getirdi.

İşte haberin ayrıntıları…

Uzman isim İslam Memiş tv100.com'daki köşe yazısında doların yükseleceği seviyeden altın ve gümüş piyasasındaki son haline, Borsa İstanbul'daki gelişmelerden dünya piyasaları kadar bu hafta yaşanacak olan gelişmeler ışığında değerlendirmelerde bulundu.

 

İslam Memiş’in bu yazısında öne çıkan detaylar;

Yeni haftada piyasalarını çok yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Yurt içerisinde de Kabine toplantısının ardından yapılacak olan açıklamaları, ekonomi yönetiminin yeni yol haritasını ve TL’nin performansını sıkıca izleyeceğiz. Yurt dışında Fed, ECB ve BoJ faiz kararlarının da ne olacağını takip edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta sert değer kayıpları yaşanan kripto para piyasaları yakından izlenecek. Türkiye’nin gündemi, dolar, yeni zamlar ile birlikte para politikaları. Geçtiğimiz hafta 23,38’den sonlandıran dolar/TL kurunda hedef neresi, yeni ekonomi yönetimi açıklama yapacak mı gibi soruların yanıtı aranacak. Yeni kabinenin ikinci toplantısı çarşamba günü gerçekleşecek. İlk önce ekonomi olduğundan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları, piyasalar bakımından da önemli. Asgari ücret, memur zamları konusu bu haftanın en gözde başlığı konumunda.

FAİZ KARARI BELİRLEYİCİ OLACAK!

Yurt dışında Amerika Merkez Bankası yani Fed, Çarşamba günü, Avrupa Merkez Bankası (ECB) perşembe günü, Japonya Merkez Bankası (BoJ) günü faiz kararları belli olacak. ABD’de Salı günü, Avrupa’da cuma günü açıklanacak olan enflasyon verileri küresel piyasalar için çok kritik bir veri. Bir önceki toplantısında 25 baz puan faiz artıran Fed’den Haziran toplantısında faiz artışının olacağı beklenmiyor.

Fed kararından sonra Başkan Jerome Powell’ın saat 21.30’daki açıklamaları piyasalar açısından önemlidir. Perşembe günü saat 14.00’de faiz kararını açıklandıktan sonra Başkan Cihristine Lagarde’nin saat 15.45’deki basın toplantısı da önemli bir konudur. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moddy’s cuma günü de Türkiye için olası raporunu yayımlanarak duyurulacak.

Dolar bugün ne kadar? Euro şu an ne kadar? 12 Haziran Pazartesi dolar yükseldi mi? Güncel dolar alış, satış fiyatı!

Dolar ve altının pabucu damda! İslam Memiş'in yeni gözdesi bakın ne oldu?

Piyasaları alt üst eden dolar tahmini! Dev kurumdan o açıklamayı yaptı! Yıl sonunda 1 dolar bu kadar olacak!