Kent Haberleri

Doları olanlar dikkat! Elinizdeki dolarlar erimeye başladı!

Son dakika dolar kuru gelişmeleri hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Bugün dolar endeksinin 109,38 seviyesine düşmesi ile dolarda değer kayıpları başladı. Doları olanlar dikkat! Elinizdeki dolarlar resmen erimeye başladı. 38'i test etti

Dolar Endeksi, bugün piyasalardaki risk algısının yükselmesi ve ABD'nin dış ticaret açığının büyümesi ile son bir ayın en düşük seviyesi olan 109.38'i test etti. ABD Hazine tahvili faizleri, keskin bir şekilde değer kaybetti.

Fed'in faiz artırımlarında son viraja gelindiği spekülasyonlarının piyasalarda etkisi devam ediyor. Dolar endeksi bugün 109,38'e gerileyerek son 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Risk iştahının önemli ölçüde iyileşmesi ile piyasa duyarlılığındaki katıksız bir iyimserlik, ABD devlet tahvillerinin getirisinin azalmasına neden oldu. 10 yıllık ABD Hazine getirileri, geçen hafta 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4.38'i bastıktan sonra yüzde 4'e kadar geriledi.

KRİTİK KARAR İÇİN SON 5 GÜN...

FED faiz kararı küresel piyasada merakla takip ediliyor. Altının ons fiyatı, 7 aydır aralıksız değer kaybederken; tüm gözler kasım ayında yapılacak ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına çevrildi. 

FED faiz kararı altın ve dolar gibi yön belirleyici ekonomik faktörleri doğrudan etkilerken piyasalarda yatırımı olan yatırımcılar tarafından yakın takip ediliyor. 

FED faiz toplantısında alınan faiz kararı, piyasaların analiz mekanizmasının en önemli belirleyicisi olarak gündemdeki önemini korumaya devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından bu yıl peş peşe yapılan faiz arttırımlarından sonra yılın geri kalan döneminde iki FED toplantısı daha gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantılarda faizde arttırım kararlarının alınması bekleniyor.

FED'in sitesinde yer alan toplantı takvimine göre, ekim ayında FED faiz toplantısı olmayacak. Kasım ve aralık aylarında iki toplantı daha yapılacak. Toplantı takvimindeki tarihlere göre FED, bir sonraki faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde açıklayacak. Kasım ve aralık aylarında iki toplantı daha yapılacak.

Yılın son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak. ABD'de enflasyonun yükselişi FED faiz toplantısında faiz artırımı kararının alınması ihtimalini güçlendiriyor.

Banka'nın kasım ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına gideceği ihtimali yüzde 98'e yükselirken, 100 baz puanlık artırım beklentileri de fiyatlamalara girdi. Öte yandan, daha önce 50 baz puanlık artırım beklenen FED'in aralık toplantısına ilişkin fiyatlamalar da 75 baz puan üzerinde yoğunlaştı.

Çakılıyor... Elinde dolar olanlar acilen bakın! İbreler kırmızıya döndü! Dolar bu kadar oldu

Dolar 25 TL oluyor! Analistler açıkladı!

Dolar 5 gün sonra bu kadar olacak!