Kent Haberleri

Doları olanlar dikkat! Tarihi bir zirveye daha hazır olun!

2 gün önce tüm zamanların en yüksek seviyelerini gören dolarda ne olacağı merak ediliyor. Fed’in faiz kararını açıklamasından önce uzmanlar doları olanları uyarıyor.Euro ise 18,41 lira seviyelerinde seyrediyor

Dolar bugün 18,61 TL’den işlem görüyor. Euro ise 18,41 lira seviyelerinde seyrediyor. Dolar önceki gün 18,64 liraya kadar yükselerek rekor tazelemişti.

FED KARARININ ARDINDAN DOLAR NE KADAR OLACAK?

5 ay üst üste faiz artırımına giden ABD Merkez Bankası Fed’in bu ayki toplantısının ardından da faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Fed’in faiz kararında 75 baz puan öne çıkarken, analistlerin bir kısmı da 50 baz puan artış öngörüyor. Gözler bu karardan sonra doların nasıl etkileneceğine çevrildi.

FED’İN FAİZ ARTIRMASI KESİN GİBİ

Uzmanlar Fed’in kararının ne olursa olsun doların yükselişine neden olacağı görüşünde. ABD’de deki rekor enflasyon göz önüne alındığında faiz artırımı dışında bir ihtimal görünmüyor.

DOLARDA YENİ BİR ZİRVEYE HAZIR OLUN

2 gün önce 18.64 seviyelerine yükselerek tarihi zirveyi daha da yukarı taşıyan doların Fed’in faiz kararının ardından yeniden bir zirve deneyeceği tahmin ediliyor.

“FAİZ ARTIRIMINDA TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ”

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, geçen ayki toplantının ardından yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşıncaya kadar faiz artırımında tereddüt etmeyeceklerini ifade etmişti.

FED, FAİZ KARARINI SAAT 21’DE AÇIKLAYACAK

Fed’in faiz kararını bu akşam saat 21:00’da açıklaması bekleniyor. Kararın ardından dolarda yukarı yönlü bir hareketlenme yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ENFLASYON REKOR KIRMIŞTI

Fed, bu yılın son toplantısını da Aralık ayında yapacak.

ABD’de koronavirüs salgını nedeniyle enflasyon rekor bir yükselişe imza atmış, işsizlik ciddi anlamda artmıştı.

ABD’de Fed’in faiz kararı beklenirken Türkiye’de de Ekim ayı enflasyon rakamları merak ediliyor.

İSTANBUL’DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 100'Ü GEÇTİ

İstanbul’da Ekim ayı enflasyonu dün açıklanmış ve İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 100’ü geçmişti.

ZAM ORANLARI İÇİN GÖZLER EKİM AYI VERİLERİNDE

Türkiye’nin Ekim ay enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından milyonlarca çalışan, işçi, memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zam oranı da şekillenmiş olacak.

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!

İstanbullular dikkat! Cep yakan doğal gaz faturalarına vade farksız taksit imkanı…

Twitter'daki 'Mavi tik' artık paralı! İşte ‘Mavi tik’in gerçek fiyatı!