Kent Haberleri

Doları olanlar hemen siper alsın! Bundan sonra dönüşü yok! Ekonomist Atilla Yeşilada resmen açıkladı! Dolar böyle olacak

Doları olanlar hemen siper alsın! Bundan sonra dönüşü yok! Ekonomist Atilla Yeşilada resmen açıkladı! Dolar böyle olacak. Dolar 19 TL'ye kadar yükseldikten sonra tekrar geri vites yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararından sonra piyasalarda hareketlilikler başladı. Dolar 19 TL'ye kadar yükseldikten sonra tekrar geri vites yaptı. Dolar kuru ile ilgili son gelişmeler merak edilirken Ekonomist Atilla Yeşilada, doların yönü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Doları olanlar hemen siper alsın! Bundan sonra dönüşü yok! Ekonomist Atilla Yeşilada resmen açıkladı! Dolar böyle olacak...

EKONOMİST ATİLLA YEŞİLADA RESMEN AÇIKLADI!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler Türkiye'yi derinden sarstı. Döviz piyasaları da depremin hemen ardından hareketlenmeye başlarken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı da doların hızını artırdı.

Dolar/TL kuru geçtiğimiz Cuma günü 19 TL'ye kadar yükselerek bu sınırı test etti.  Ardından düşen dolar yeniden 19 TL seviyelerinde değerleniyor. Ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kurunun bundan sonraki durumunu değerlendirerek doları olanların siper almalarını söyledi. 

Atilla yeşilada doların yönünü açıklamadan önce ilk olarak hükümetin yapacağı hamlelerden bahsetti. Ilk aşamada döviz hesaplarına kısıtlama getirileceğini açıklayan Ekonomist, Yeşilada, sonraki adımın ise döviz mevduatlarını dondurmak olacağını söyledi.

Bu durumun Dolar kurunu kontrol altına almak için yapılacağını belirten Yeşiloda, doları olanları, dolar borcu olanlar ve dolar almak isteyen yatırımcıları uyardı.

Yeşilada Türkiye ekonomisini değerlendirerek şu açıklamada bulundu:; “200 yıllık ekonomi külliyatına, yıllardır ekonomistlerin yaptığı uyarılara kulak tıkayan, paralı kadrolarıyla işin uzmanlarını düşmanlaştıran şekilde “faiz enflasyonun nedenidir” diye 2018’de başlayan rüzgârın nasıl bir hortum haline gelene kadar büyütüldüğünü izledik.

Sırada döviz rezervleri swap hariç eksi 47 milyar dolara indirilerek “kolonları kesilen” merkez bankasının ilk depremde TL üzerinde yaratacağı enkaz var. Ve buna bağlı zincirleme kaza”. dedi.

DOLAR BÖYLE OLACAK!

Ekomomist Atilla Yeşilada hükümetin dolar hamlesini ve ekonomi ile ilgili açıklamalarından sonra Bundan sonra alınacak hiçbir önlemin fayda etmeyeceğini, dolar borcu olanların bir an önce kapatması gerektiğini belirterek doların yükseleceğini ve doalrdaki yükselişlerin durmayacağını söyledi.

Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar acil baksın! Doların geleceği seviyeyi görünce eliniz ayağınıza dolaşacak

Gram altın tam 1.300 TL olacak! Altında ipler o tarihte kopacak! Görmedim duymadım demeyin!

Dev Bankadan yeni altın tahmini geldi! Öyle rakamlar açıklandı ki... Bu rakamları görenler resmen dondu kaldı!

Altın kritik virajı döndü! Yeni rekor rakam göründü! Bu rakamlar ne duyuldu ne görüldü! Altını olanlar köşeyi döndü