Kent Haberleri

Doları olanlar mutlaka baksın! Merkez Bankası'ndan açıklama: Yıl sonunda dolar kaç lira olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları açıkladı. Buna göre; sene sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisinin yüzde 37,77 olduğu açıklanırken sene sonu dolar beklentisi ise 23,15'e yükseldi. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar... Alanında uzman kişiler de dolardaki bu trendi yakalamak için vatandaşlara yönelik tavsiyelerde bulunuyor


Dolar fiyatlarının artmasının akabinde vatandaşların gözü kulağı bir anda dolar fiyatlarına çevrildi. Alanında uzman kişiler de dolardaki bu trendi yakalamak için vatandaşlara yönelik tavsiyelerde bulunuyor. Ekonomistler peş peşe açıklamalarda bulunurken Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi ortaya çok önemli veriler koyuyor. İşinde uzman 40 kişilik bir ekip tarafından değerlendirilen anketin sonuçlarına göre dolar önümüzdeki yıl bakın kaç TL olacak?

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi, reel ve finansal sektör temsilcileri ile uzmanlardan oluşan 40 katılımcının görüşleri alınarak yapıldı. Nisan ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları oldukça çarpıcı veriler ortaya koydu.

Geçen ay yüzde 2,89 olan TÜFE artışı beklentisi, nisan ayı anket döneminde yüzde 2,65'e geriledi. Cari sene sonu TÜFE'deki yükseliş beklentisi de yüzde 37,77 olarak açıklandı. TÜFE'de artış beklentileri 1 sene sonrası için yüzde 31,63'ten 31,02'ye gerilerken 2 yıl sonrası için ise yüzde 17,91'den 17,54'e indi.
 

BİR YIL SONRA DOLAR 24 LİRA OLABİLİR!

Katılımcıların sene sonu dolar/TL beklentisi 22,90'dan 23,15'e çıktı.  1 sene sonrası dolar/TL beklentisi ise 23,52'den 24,08'e yükseldi.


Bir önceki anket döneminde 36 milyar dolar olan sene sonu cari işlemler açığı beklentisi, bu dönemde 37,8 milyar dolar olarak açıklandı.

Önümüzdeki yıl için cari işlemler açığı beklentisi ise 25,8 milyar dolar oldu.

FAİZ BEKLENTİSİ 1 SENE SONRASI İÇİN YÜZDE 13,75

Cari yıl için Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) yükseliş beklentisi yüzde 3,5'te sabit kaldı. Gelecek seneye ait büyüme beklentisi yüzde 4,4 olarak açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faiziyle ilgili cari ay sonu ve 3 ay sonrasına ilişkin beklentiler yüzde 8,50 olarak belirlendi.

1 sene sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 13,75 seviyesinde oluştu.

Dünya evine girmenin maliyeti belli oldu! Düğün fiyatları 2 katına çıktı! İşte kır düğünü, salon ve otel fiyatları...

Bakan Kurum, "Yatırım değeri 65 milyar lira" dedi ve açıkladı: İstanbul Finans Merkezi açılıyor!

Şehirlerarası yolcuğa bayram zammı! Otobüs bileti fiyatları aldı başını gitti