Ekonomi

Doları olanlar yeni yıla doğru bunları yapmalı! İslam Memiş: Önümüzde riskler var!

Altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş, Kasım ayı enflasyon rakamları ile bazı uyarılarda bulundu. İşte detaylar!İşte haberin detayları… 

Altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş, Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile yatırımcıları ilgilendiren bazı tavsiyeler ve uyarılarda bulundu. İşte haberin detayları…

 

Enflasyon hakkında önemli açıklama altın ve finans piyasası uzmanı İslam Memiş'ten geldi. 'Birkaç ay sonra enflasyon biraz da olsa azalmış durumda.' diyen Finans analisti İslam Memiş, enflasyon rakamları ile ilgili bazı değerlendirmeleri dile getirdi.

Enflasyonda bir miktar düşüş yaşandığını dile getirerek finans analisti İslam Memiş, enflasyonda meydana gelen hafif gerilemeye değindi ve gelecek dönem ile ilgili birkaç uyarısını söyledi. İşte İslam Memiş'in yaptığı o açıklamalar;

"GERÇEK DÜŞÜŞÜN BEKLENTİLERDEN İLERİYE KALMA İHTİMALİ VAR"

- Enflasyon açıklandı ve ılımlı bir durgunluk sürüyor. Ancak elbette bu gerileme şimdilik yeterli değil. Doların yükselmesi devam ediyor. İç seçim süreci başlatıldığı zaman vakit maliyetler de yükseldi. Gerçek düşüşler beklentileri geçebilir. Küresel ekonomik duruma bakıldığı zaman gelişmekte olan ülkelerin daha uzun süreceği düşünülüyor.

- Önümüzde riskler de var. Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek ve dolar değer kazanacak. Dolar yükseldiği zaman enflasyon hızlanmaktadır. Bütçeleri etkilemeyecek bir politika bulunuyor. Kontrolün daha hızlı çalışması gerekiyor ve ekonomideki kriz fırsatçılığı bir kenara bırakılıyor. Sorunu kabullenmeli ve kesinlikle bir çalışmalar yapılmalıdır.

- Sorunu çözmek için hepimizin birlikte çalışması gerekiyor. Enflasyon ulusal bir sorundur. Bu süreç yasal düzenlemeler ile hızlandırılmalıdır. Dünyanın her yerinde bir enerji krizi var. Hane halkı giderleri kışın daha da artar. Bu durumda enflasyonu etkilemektedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair pek çok konuya dokundu. Emekli zammı açıklamasından öne çıkanlar ise şu şekildeydi:

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada iken hala etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerindeki gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin arkasındayız.”

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı 1613 personel alımı branşları!

Sağlık Bakanlığı promosyonu! Sağlık Bakanlığı promosyon ne kadar? Sağlık çalışanlarına promosyon ne zaman verilecek?

Emekli zammında enflasyonun etkileri de unutulmadı! Yeni tabloya göre ortaya çıkan hesaplamalar!