28 / 04 / 2024

Doları olanlara kötü haber! Dünyaca ünlü başekonomist tarih vererek uyardı, 10 lira birden düşecek!

Doları olanlara kötü haber! Dünyaca ünlü başekonomist tarih vererek uyardı, 10 lira birden düşecek!

Rekor üstüne rekor kuran dolar kuru için bir son dakika açıklaması geldi. Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brook tarih vererek dolar kurunun 10 TL birden düşeceğini söyledi.



Rekor üstüne rekor kuran dolar kuru için bir son dakika tahmini geldi. Sert rüzgarların estiği dolar kuru 31 TL'ye doğru koşarken,  Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brook tarih vererek dolar kurunun 10 TL birden düşeceğini söyledi.

Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brook tarafından yapılan açıklamaya göre, doların merakla beklenen yerel seçimler sonrasında 21 Türk Lirası olacağı tahmin ediliyor.

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunun yükseliş trendini sürdürmesi ve seçim fiyatlamasının talebi artırmasıyla beraber yerli yatırımcılar dolar alımlarını da hızlandırdı. Yerel seçimler sonrasında dolar kurunun yükseleceğini yoksa düşeceğini mi merak eden yatırımcıların beklediği açıklama o isimden geldi.

Karar'da yer alan habere göre Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brook, dolar kuruna ilişkin olarak tahminlerini peş peşe açıkladı. Genel seçimlerden önce 19 Türk Lirası seviyelerinde seyreden dolar kuru, seçimlerden sonra hızlı bir biçimde artmış ve önce 24 TL’ye, daha sonra ise kademeli olarak 30 TL’ye yükselmişti.

Doları olanlara kötü haber! Dünyaca ünlü başekonomist tarih vererek uyardı, 10 lira birden düşecek!

Yatırımcılar yerel seçimler sonrasında benzer bir senaryonun yaşanacağından endişe ederken Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brook ekonomi yönetiminin dolar kuruna ilişkin yeni planları olduğunu kaydederek, seçim sonrasında doların serbest bırakılacağını ve kısa zamanda bir miktar daha yükseleceğini, daha sonra ise Türk Lirası'nın adil değeri olan 21 liraya gerileyeceğini dile getirdi.


DOLAR KURU SERT DALGALANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan, geçtiğimiz hafta açıkladığı yılın ilk enflasyon raporu sunumunda, enflasyonun Mayıs'ta zirve yapacağını belirtmişti.

Fatih Karahan'ın yaptığı açıklamalardan sonra piyasalarda enflasyon endişesi yaşanırken Türk Lirası'nın negatif getirisiyle dolar kuru piyasaların açılışında da sert dalgalandı.

Yaşanan gelişmeler sonrasında Bloomberg endeksine göre; dolar/TL, gün içinde 31 Türk Lirası seviyesini görerek tarihi rekor kırdı. Daha sonra dolar kuru 30,76 TL seviyelerine indi.

Evini kiraya verenler dikkat! Bu paralar geri alınacak!

Şubat 2024 zamlı evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? 15 Şubat evde bakım parası yatan iller belli mi? Son dakika!

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...


Geri Dön