Kent Haberleri

Doları olanlara kötü haber şimdi geldi! Doların geleceği en dip rakam belli oldu

ABD Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar/TL kurunda sert düşüşler yaşandı. Dolar değer kaybederken, doları olanlara kötü haber şimdi geldi. Doların geleceği en dip rakam paylaşıldı. İşte son dakika dolar gelişmesi. Dolar kuru haftanın son işlem gününe düşüşle başladı

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip eden yatırırımcılar '' Dolar bugün ne kadar? Dolar kuru kaç lira? Dolar ne kadar oldu?  soruların yanıtlarını araştırıyor. Dolar kuru haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Dün açıklanan ABD enflasyon rakamları beklentilerin altında gelmesi ile Fed'in fazi artışlarında daha sakın bir karar vereceğine yönelik beklentiler doların düşmesine neden oldu. Dolar değer kaybederken altın fiyatları yükselişe geçdi. Dolar dünya para birimleri karşısında sert düşüşler yaşadı. Dolar endeksi 112 seviyesinden 108 seviyesine kadar düştü. Dün dolar endeksi ABD enflasyon rakamları öncesinde 109 seviyesinden işlem görüyordu.

Dolardeğer kaybederken yatırımcıların doların ne kadar daha düşeceğini araştırmaya başladı. Son dakika dolar yorumları analistlerden gelmeye başladı. Dolar kurunun geleceği en dip rakamı açıklayan analistlerden dolarile ilgili uyarı geldi. 

ABD ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

Piyasaların heyecanla beklediği ABD enfşasyon rakamları dün saat 15:30'da açıklandı. Ekim ayı enflasyon verisi yıllık bazda yüzde 7,7 olarak beklentilerin altında kaldı.

Enflasyon beklentisi yüzde 7,9 seviyesinde olması bekleniyordu. Veriler açıklanır açıklanmaz etkileri hemen piyasalarda görülmeye başladı. Altın fiyatları yükselişe geçerken dolar sert değer kayıpları yaşadı. Dolar endenksi 108 seviyesine kadar düştü. Ünlü ekonomist doların geleceği en dip rakam açıkladı. 

DOLARIN GELECEĞİ EN DİP RAKAM

Dolar/TL kuru değer kaybetmeye başladı. Ünlü ekonomist Necmettin batırel doların düşeceği yorumunu yaparak yatırımcıları önceden uyarmıştı. Batırel:  "Türk Lirasındaki kazanımlar güçlendi. Şirketler döviz satıyor. Kur korumalı hesaptan çıkışlar başladı. 18.43 TL'ye düşen dolar önce 18.05'e ardından 17.90 TL'ye inecek. Bu daha başlangıç demiştim. Gerçekleşiyor" yorumunu yaptı.

DOLARDA SON DURUM

11 Kasım 2022 haftanın son işlem günü olan Cuma günü doların ne kadar olduğu merak ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı şu dakikalarda 18,48 lira, saış fiyatı ise 18,56 lira seviyesinde işlemn görüyor. Dolar endeksi dün 109 seviyesinde işlem görürken 109 seviyesine kadar düştü. Dolar gittikçe değerkaybederken euro dolar paritesi ise 1,0217 seviyesine yükseldi.

1 dolarınız bile varsa hemen bakın! Analistler peş peşe açıkladı! Acele edin!

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar uyarısı!

Enflasyon verisi sonrasında dolarda düşüş!