Kent Haberleri

Doları tutabilene aşk olsun! Ekonomide fay hattı kırılmak üzere!

Dolara endeksli bir ticaret ağının içine olduğumuzdan, dolara gelen zamla her ürüne de otomatik olarak zam gelmiş oluyor. 18,94 seviyelerinden işlem gören dolar kuru 19'a doğru seyrederken vatandaş ve piyasalar ise endişeli bekleyişini sürdürüyor.Uluslararası işlemlerde dünyada en çok kullanılan para birimidir ve birçok ülke tarafından rezerv para birimi olarak da kullanılmaktadır

Dolar veya ABD doları, Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi para birimidir. Uluslararası işlemlerde dünyada en çok kullanılan para birimidir ve birçok ülke tarafından rezerv para birimi olarak da kullanılmaktadır. ABD doları için sembol "$" dır. Bir ABD doları 100 sente bölünür. Doların değeri diğer para birimlerine göre dalgalanabilir ve ekonomik koşullar, siyasi olaylar ve piyasa güçleri gibi çeşitli faktörlerden etkilenir


DOLAR KURU UÇUŞA GEÇTİ!

Devamlı olarak yükselişte olan dolar kuru son zamanların en yüksek seviyelerine çıktı. Roket gibi çıkan dolar kuru 18 lira 94 kuruş civarlarından işlem görüyor. Yavaş yavaş 19 TL'ye doğru seyreden dolar kuru tekrardan hareketlendi. Bir evvelki kapanışını 0,1 üzerinde yapan dolar kurunda yükseliş meydana geldi.

Bugünden itibaren dolar kuru 18,94 seviyelerine çıktı. Dolar / TL kuru ile beraber yeni güne yatay seyirle başlamasıyla beraber akşam saatlerine doğru eski kapanışının hemen üstünde yer alarak 18,94 seviyesinden işlem gördüğü yatırımcıların dikkatini çekti.

Aynı zaman içerisinde euro / TL kuru ise yatay seyir ile beraber 20,03 seviyelerinden işlem görmeye başladı. Yüzde 0,25, sterlin / TL kuru ise yüzde 0,1 prim üzerinden 22.3960 TL seviyelerinden satış görüyor

DOLAR ENDEKSİ BÜYÜYOR!

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ve ABD Senatosunun Bankacılı, konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde geçtiğimiz gün yapılan konuşması ile beraber elde edilen son ekonomik verilerin beklenti içerisinde olunan verilerden daha kuvvetli olduğunun altı çizildi. Bunun faiz oranlarının son seviyesinin tahmin edilenden daha çok olma ihtimalini de göz önünde bulundurdu.

Gündemde yer alan gelişmeler ile beraber doları öteki para birimlerine zarana desteklediği dikkat çekerken dolar endeksinin yüzde 1,2 seviyesinde değer kazandığı ve 105,6 seviyesine çıktığı söylendi. Yükselişe devam eden dolar endeksi ise bulunduğumuz zaman içerisinde yüzde 0,2'lik yükseliş ile beraber 105,8 seviyesine çıktı.

Dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile beraber 106 seviyesi direnç noktası olarak belirlenirken 105 seviyesinin ise destek noktası olarak söylendi.