Ekonomi

Doların 20 gün sonra geleceği rakam! Analistler açıkladı, hemen buna göre pozisyon alın

Dolar kurunun nasıl bir şekil alacağı merak ediliyor. Analistler de dolar kurunun 20 gün sonra geleceği rakama ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Gelin beraber bu değerlendirmelere bakalım. Dolar bir anda 18 TL'nin üzerini gördü

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararının ardından dolarda hareketlilik meydana geldi. Dolar bir anda 18 TL'nin üzerini gördü. Doların bu atılımı henüz yatırım yapamayanları ve piyasaları hafif de olsa endişeye sevk etti. 
 

ANALİSTLER AÇIKLADI

Dolardaki bu dalgalanmanın ardından analistlerden de konuya ilişkin dikkat çeken yorumlar geldi. Analistlere göre şu sıralar 18.10 TL seviyelerinden işlem gören dolar, önümüzdeki 20 gün içerisinde 18.20 ila 18.40 seviyelerinde gidip gelecek. Peki dolarda asıl yükselme ne zaman olacak? 
 

DOLARDA ASIL YÜKSELME NE ZAMAN OLACAK

Analistlere göre dolarda asıl yükselme yıl sonuna doğru hükümetin alacağı kararların ardından yaşancak. Eğer hükümet iç ve dış piyasada hem cari açığı kapatacak hem de dolar yükünü azaltacak önlemler alırsa dolardaki beklenen yükseliş de gerçekleşmeyecek. Ancak aksi olursa dolarda 21 TL seviyelerinin yıl sonu için hayal olmadığı belirtiliyor.
 

SELÇUK GEÇER'İN İDDİASI DOLAR 30 TL

Dolar hakkında yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer'in bu konudaki iddiası ise doların 30 TL'yi göreceği yönünde. Peki Selçuk Geçer konu hakkında neler söylemiş gelin birlikte göz atalım.  


Dolardaki artışın devam edeceğini belirten Geçer, "Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" dedi.

Fed'in faiz kararlarını değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer, üst üste 75 baz puan artıran Fed'in geri fren yapacağını ve faiz konusunda kısmaya gideceğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada dolara olan eğilimin son dönemlerde azaldığını ve altına eğilimin arttığını kaydeden Selçuk Geçer, doların yükselişine oranla gram altının da yükseleceğini dile getirerek, yeni seviyeleri de paylaştı. Geçer, "Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek" dedi. 

Gram altın 2 bin lira dolar ise 30 lira! Yer yerinden oynayacak! Selçuk Geçer hiç böyle konuşmamıştı

Fiat 500x Ağustos fiyatları kaç lira? En uygun Fiat 500x ne kadar? İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

İstanbul'un göbeğinde satılık arsa fırsatı! Arsa alacaklara müjde!