Kent Haberleri

Doların 31 TL olacağı tarih. Elinde dolar olmayan herkes acil baksın

Dolar fiyatları yükselmeye devam ederken vatandaşlar dolar alıp almama konusunda kararsız kaldı. İşte o vatandaşlar için dikkat çeken bir anketin sonuçları geldi. Vatandaşlar dolar almak istiyorlar ancak dolar fiyatlarının daha yukarı gidip gitmeyeceğini henüz bilmiyorlar

Ülkemizde son yıllarda dolar kurunda ciddi bir yükseliş yaşanıyor. Vatandaşlar dolar almak istiyorlar ancak dolar fiyatlarının daha yukarı gidip gitmeyeceğini henüz bilmiyorlar. İşte bu vatandaşların aklındaki soru işaretlerini gidermek adına dikkat çeken anketin sonuçları geldi. Anket sonuçlarına göre dolardaki yükseliş devam edecek. 

 

Tarihi zirvelerin yaşandığı kurlarda üstelik altın gibi diğer emtialarda da rekor seviyelere çıkıldı. Tüm bu yaşananların ardından doların ne kadar olacağı, 2023’ü hangi seviyelerde kapatacağı merak edilmeye başlanmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Temmuz ayı piyasa katılımcıları anketinin açıklanması ise piyasalarda şok etki yarattı. Dolar için yüksek beklenti oluşması, dolara olan ilgiyi arttırmaya ve daha fazla dolara yatırım yapılmasına neden oldu. Bu durum doların hızlı artışını pompalayacak. Peki, dolar kaç para olacak? Anket sonuçları nasıl?

Ankette TÜFe beklentisi, bir önceki ankete göre artış kaydetti. Bir önceki ankette yüzde 38,55 olarak açıklanan rakam son ankette yüzde 43,82’ye yükseldi.  Ancak anketteki TÜFE ve piyasa beklentilerinden ziyade dolar ile ilgili yapılan değerlendirmeler dikkat çekti. Zira bir önceki anket döneminde Dolar/TL ikilisinde beklenti yaklaşık 2 TL daha arttı. Bir önceki dönemde 26,18 olarak açıklanan dolar beklentisi bu ankette 28,46 TL olarak kayıtlara geçti. Ancak anket bunlarla bitmiş değil.

DOLARIN 31 TL OLACAĞI TARİH

Zira katılımcılardan 12 aylık dönem sonrasında dolar kurundaki beklentilerin yanıtları da alındı. Bir önceki dönemde 28,99 TL olarak kayıtlara geçen kurda 12 aylık beklenti arttı ve dolar 31 TL’yi aştı. Zira katılımcıların ortalamaları 31,42 TL olarak açıklandı.