Kent Haberleri

Doların düşeceği tarih az önce tek tek açıklandı! 1 doları bile olanların adeta yüreğine indi! Bu tarihlere aman dikkat!

Doların düşeceği tarih az önce tek tek açıklandı... 1 doları bile olanların adeta yüreğine indi... Bu tarihlere aman dikkat...

ABD’de açıklanacak olan S-P Global imalat ve bileşik PMI endekslerinin önceki aya göre düşerek, 50’nin altındaki daralma bölgesinde kalmayı sürdürmesi beklenirken veri öncesi dolar G-10 para birimlerinin tamamı karşısında seansın başında da değer kaybetti.

Doların düşeceği tarih az önce tek tek açıklandı... 1 doları bile olanların adeta yüreğine indi... Bu tarihlere aman dikkat...

Doların düşeceği tarih az önce tek tek açıklandı... 1 doları bile olanların adeta yüreğine indi... Bu tarihlere aman dikkat...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bloomberg Markets Live (MLIV) Pulse anketine katılanların üçte ikisinden fazlası da Bloomberg Dolar Endeksi’nin önümüzdeki bir ay içerisinde düşmesini beklediğini belirtti.

Bloomberg'te yer alan habere göre, söz konusu bu anketin yapılmaya başlandığı Ağustos'tan bu yana dolarda düşüş bekleyen katılımcıların sahip olduğu en yüksek pay oldu.

Bloomberg Dolar Endeksi Ekim ayında yüzde 0,24 düştükten sonra, Kasım ve Aralık aylarında sırasıyla yüzde 4,83 ve yüzde 1,83 oranında gerileme göstermişti.

Yine verilen detaylara göre, doların zayıflığında, bu hafta özelinde, Fed’in faiz artırımlarının daha ılımlı süreceği beklentisinin güvenli olarak görülen yatırım araçlarına talebi azaltması etkili olurken, diğer para birimlerinin çoğu Çin yeni yılı sebebiyle sınırlı hacim ile işlem görüyor.

Stratejistler konuyla ilgili ne diyor?

Aktarılan detaylara göre, Credit Agricole CIB Stratejisti David Forrester açıklamasında risk alma iştahının yüksek olmasının dolar üzerinde baskı oluşturduğunu söyleyerek, "Yatırımcılar dolar/yen kurunun 130’un üzerinde olmasını kısa pozisyon oluşturmak için fırsat görüyor olabilir" dedi.

Yine verilen bilgiye göre, Markets Live Stratejisti Simon Flint de doların düşmeyi sürdümesinin önündeki en büyük riskin piyasalardaki risk algısının tersine dönmesine olduğuna işaret etti.

Markets Live Stratejisti Simon Flint açıklamasında Bloomberg Dolar Endeksi ile MSCI Dünya Endeksi arasındaki korelasyonun, ABD tahvilleri ile korelasyondan daha yüksek olduğuna da işaret etti.

Gram altın bu tarihte tam 1.795 TL olacak! İslam Memiş tek tek açıkladı, bu tarihi duyanlar zilsiz oynadı! Hemen bakın!

Doların 30 gün sonra kaç lira olacağı resmen açıklandı! Tek tek açıklanan bu rakamı gören inanamadı! Hemen bakın!

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih resmen açıklandı! İslam Memiş'in açıkladığı bu tarihi duyan bir yaşına daha girdi!