Kent Haberleri

Doların kaderini belirleyen faiz için son dakika açıklaması geldi! Bir sonraki karar şimdiden belli oldu

ABD Eski Hazine Bakanı Prof. Summers, doların kaderini belirleyecek olan Fed'in faiz oranları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.  Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers’tan ise açıklama hemen geldi

Amerika Merkez Bankası (Fed) bu hafta faiz oranının 75 baz puan daha artırarak yüzde 4’e çekti. Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers’tan ise açıklama hemen geldi. İşte doların kaderini belirleyecek olan faizler ile ilgili son dakika açıklaması...

Harvard Üniversitesi profesörü Summers,  güçlü seyreden bir ABD ekonomisi göz önüne alındığında, Fed’in enflasyonu düşürmek için faizi yüzde 6 ya da daha yükseğe çıkarmak zorunda kalma riski gördüğünü söyledi.

Summers, Fed'ten beklediğinin bu olmadığını ancak nihai faizin yüzde 6 ya da daha üstünü görmesinin kendisini şaşırtmayacağını söyledi.


''FAİZ ARTIŞLARI DAHA YÜKSEK OLABİLİR''

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, peş peşe dördüncü kez aldıkları 75 baz puanlık faiz artışı kararından sonra yaptığı açıklamada, faiz artış hızının yavaşlayabileceği ancak nihai noktanın önceki beklentileri aşabileceği mesajını vermişti.

“Faiz oranın nihai seviyesi, önceden beklenenden daha yüksek olabilir” diyen Powell, “En yüksek faiz oranı çok belirsiz. Ancak TÜFE ve işgücü verileri bana bunun önceden düşünülenden daha yüksek olacağını gösteriyor”  ifadelerine yer vermişti.

 

BİR SONRAKİ KARAR BELLİ OLDU!

“Faiz artırımlarını sonlandırmayı düşünmek için çok erken” diyen Powell, “Bir sonraki toplantıda veya ondan sonraki toplantıda” faiz artışlarının hızını yavaşlatmanın uygun olabileceğini de cümlelerine ekledi. 

Fed’in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarından sonra piyasada faizde zirvenin yüzde 5,10 ile Mayıs 2023’te gerçekleşeceği fiyatlaması öne çıkmıştı.

DOLARDA SON DURUM

Amerika Merkez Bankası faiz kararından sonra dolar kuru aşağı yönlü hareket ederken Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra dolar kuru tekrar yükselişe geçti.  Bu hafta içinde herkesi şaşkına çeviren dolar kurunda 18,70 lira seviyesi görüldü. Ardından tekrar 18,60 lira seviyelerinde işlem gören dolar kuru haftayı düşüşle kapattı.

 

Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Verilerin beklentilerin çok üstünde gelmesi ile dolar kuru aşağı yönlü hareket etti. Dolar endeksi 110 seviyesine kadar düştü. Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 18,583 lira, satış fiyatı ise 18,636 lira seviyesinden işlem görüyor.

Güle güle dolar! Dünya devi resmen açıkladı! Kimsenin aklına gelmezdi! Elinde doları olanlar bakın sonra pişman olmayın

Dolardaki bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! Elinde dolar olanların kafası karıştı! Dolarda yangın yeri

Doların yıl sonunda geleceği çılgın rakam resmen açıklandı! Doları olanlar köşeyi döndü! Kaçırmadan hemen bakın