Ekonomi

''Doların kafasına sopa ile vuruyorlar'' diyen Atilla Yeşilada'nın söyledikleri soğuk duş etkisi yarattı

Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip edilirken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kurunun seyri ile ilgili ''Doların kafasına sopa ile vuruyorlar'' dedi ve acı faturanın geleceği tarihi açıkladı... Öte yandan dolar/TL kurunda acı faturanın kesileceği tarihe hazır olun diyen Yeşilada tek tek açıklama yaptı

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada dolar kuru için ''Doların kafasına sopa ile vuruyorlar'' diyerek  dolar kurunun seyirini açıkladı. Öte yandan dolar/TL kurunda acı faturanın kesileceği tarihe hazır olun diyen Yeşilada tek tek açıklama yaptı. İşte Atilla Yeşilada'dan dolar yorumu son dakika...

 

''DOLARIN KAFASINA SOPA İLE VURUYORLAR''

Dolar kurunun şuanda sakin bir seyir izlediğine değinen Atilla Yeşilada şu ifadeleri kulandı: '' Dolar kurundaki sakin seyir ise basit yani dolar kuru ses yaptığında Merkez Bankası sopa ile kafasına vuruyor.'' dedi.

''Merkez bankalarının ve biresel dolar alımı yapanların dolar alımlarında bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum''  diyen Atilla Yeşil ada açıklamalarına şöyle devam etti: ''Ağustosun ortasındayız ve  turizmden akıl almaz para gelmesi lazım. Niye dolar bu kadar yüksek diye sorulması lazım ama tersini soruyorlar. Bence dolarda kritik dönem hiç bir şekilde geçmedi.'' dedi.

Öte yandan bir kaç noktaya değinmekte fayda var diyen Yeşil ada tek tek açıkladı...

ACI FATURA KESİLİYOR

''Öncelikle bu mevsimde dolar düşmediyse kışın dolar nasıl düşecek turistler gittiğinde? İkincisi ödemeler dengesi cari dengeler konusunda çok konuşulmayan konu...  Avrupanın krizi Türkiye'nin krizi olacak yani ihracat düştüğü gibi Avrupa'da doğalgaz kesildiği gibi spot doğalgaz fiyatları 2 3 katına çıkacağı için Türkiye çok acı bir fatura ödeyecek.

 

Üçüncüsü; eylülden itibaren dış borç ödemeleri var. İki bankada uzun vadeli kısmını yeniden borçalnmayıp  iade edeceğini söyledi. Tüm bu unsurları bir araya getirdiğimizde içerde bireysellerde hiç talep olmasa bile dövizde oldukça bir karanlık manzara çıkıyor karşımıza.  Sen yanıldın mı sorusu yerine kışın bu döviz krizini atlatabilir miyiz ? sorusu daha önemli. '' dedi. 
 

Peki dolar bugün kaç TL? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira? İşte son dakika dolar kuru...
 

DOLARDA SON DURUM

Dolar kuru bugün yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip eiliyor.

Dolar/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 17,98 TL satış fiyatı ise 17,99 TL seviyesinde değerleniyor.

Elinde dolar olan ne yapmalı? Dolar yatırımcısı dikkat! 12 Ağustos 2022 dolar ne kadar?

Altın ve dolar tuzla buz oldu! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki... Kabusunuz olacak