Ekonomi

Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Doların tahtı sallanıyor! İkinci darbe de geldi! Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, kararı resmen açıklandı! İşte ayrıntılar...Çin'den ekipman sevkiyatı dahil karşılıklı ödemelerde de ruble ve yuan ödemelerine geçiyoruz

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ile Çin arasındaki enerji ticaretinin bu sene parasal olarak yüzde 64 yükseldiğini açıklayarak, “Rusya ve Çin, enerji sevkiyatı ödemelerinde ulusal para birimlerine geçiyor. Çin'den ekipman sevkiyatı dahil karşılıklı ödemelerde de ruble ve yuan ödemelerine geçiyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus devlet kanalı Rossiya-24'e yaptığı açıklamada, Rusya ile Çin arasındaki enerji ticaretine ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte ayrıntılar...

Rusya'nın Çin'e yönelik enerji sevkiyatının bu yıl arttığını hatırlatan Novak, "Petrol, gaz, kömür ve elektrik enerjisi sanayisini kapsayan enerji sektöründeki ticaret hacmimiz bu yıl parasal olarak yüzde 64, fiziksel olarak da yüzde 10 arttı." dedi.

İKİNCİ DOLAR DARBESİ! KARAR RESMEN DUYURULDU!

İki ülke arasında, başta enerji alanında olmak üzere ikili ticarette ulusal para birimlerine geçildiğini vurgulayan Novak, "İki ülke enerji sevkiyatı ödemelerinde ulusal para birimlerine geçiyor. Çin'den ekipman sevkiyatı dahil karşılıklı ödemelerde de ruble ve yuan ödemelerine geçiyoruz." analizinde bulundu.

Novak, Gazprom ve Çin arasındaki doğal gaz sevkiyatı ödemelerinin halihazırda ruble ve yuan cinsinden yapıldığına dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.

Peki, dolarda son durum ne? İşte döviz kurlarında son durum...

DOLAR BUGÜN KAÇ TL? 18 KASIM 2022 DOLAR KAÇ NE KADAR? İŞTE DOLAR KURUNDA SON DAKİKA... 

Dolar/TL, güne artışla başlamasının ardından 18,62 seviyelerinde izliyor. Fakat piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde yani 18 Kasım Cuma gününe, Dolar/TL, yeni güne artışla başlamasından hemen sonra saat 11.00 itibari ile önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 18,6210'dan işlem görüyor. Aynı dakikalar itibari ile euro/TL yüzde 0,2 artışla 19,3250'den, sterlin/TL yüzde 0,5 yükselişle 22,1990'dan satılıyor.

Dolar endeksi, şu anlarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 106,5 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,0380'den işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise son işlem gününde yüzde 1,85 artış göstermesi ile günü 1,0200'dan tamamlarken 12 Ağustos ayından bu yana en yüksek günlük kapanışını yaptı.

Dolar sadece bir ay sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe uyardı! 
Bakandan müjde geldi! Doğal gaza Aralık'ta zam yok!
Gram altın 2 aydan az sürede bu kadar olacak! Cüzdanını alan kuyumcuya koşacak!