Kent Haberleri

Doların üç gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Elinde dolar olanlar dikkat! Herkes hazır olsun

Dolar kuru uzun süredir sakin seyrediyor. Dolar,  18,60 TL seviyesinden işlem görürken doların 3 gün sonra nasıl olacağı belli oldu. Yatırımcılar dikkat gardınızı alın. İşte dolarda son dakika gelişmeler. Merkez Bankası doların yıl sonu tahminini açıklarken, perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı doların yönünü etkileyecek

Piyasalar bu hafta heyecanla Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası doların yıl sonu tahminini açıklarken, perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı doların yönünü etkileyecek. Dolar 3 gün sonra böyle olacak işte detaylar...
 

DOLAR 3 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası  faiz kararını perşembe günü (24 Kasım 2022) açıklayacak. Merkez Bankası ekim ayındaki faizlari sürpriz bir şekilde 150 baz puan düşürerek 10,5'e çekmişti. Bu ay faiz kararı için ekonomistlerden öngörüler gelmeye başladı.

 Reuters’ın anketine göre Merkez Bankası faiz oranını Kasım ayında da 150 baz puan indirmesi bekleniyor. Beklentiler doğrultusunda bir karar gelirse eğer politika faizi yüzde 9 olacak. Politika faizinin yüzde 9 olması ile birlikte dolar kurunda hareketli gelişmeler yaşanacak. Son zamanalarda sakin seyir içinde olan dolar kurunda yukarı yönlü bir hamle bekleniyor.
 

FAİZLER TEK HAMLE OLACAK KARARI

Geçtiğimi günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizler ile ilgili bir konuşma yaptı. Faizlerin tek haneye düşene kadar faiz indirimlerine devam edilmesi gerektiğine değindi.

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ 24 KASIM

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Para Politikası Kurul'un politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12'den yüzde 10,5'e indirilmesine karar verdiği bildirildi. Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisinin armaya devam ettiği belirtilerek, "Önümüzdeki döneme ilişkin küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü güncellenmeye devam etmekte ve resesyonun kaçınılmaz bir risk faktörü olduğu değerlendirmeleri yaygınlaşmaktadır.

DOLARDA SON DURUM

Dolar kurunda son durum yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL alış fiyatı bugün 18,66 TL, satış fiyatı ise 18,72 TL seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi geçtiğimiz hafta 105'e kadar düşerken bugün 107 seviyesine yükseldi.  Dolar kuru haftanın yeni işlem gününde yukarı yönlü hareket ediyor.

 

Selçuk Geçer dolarda büyük kırılma için tarih verdi!

Dolar bugün ne kadar? 20 Kasım 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

1 dolarınız bile varsa siz de bakın! Merkez Bankası duyurdu, dolar hareketlendi! 20 Kasım 2022 dolar kuru...