29 / 04 / 2024

Doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu. Herkes dolarda hazırlığını yapsın

Doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu. Herkes dolarda hazırlığını yapsın

Herkesin dolar konusunda hazırlığını yapması gerekiyor. Dolar fiyatlarında doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu.



Dolar fiyatları aldı başını gitti. Vatandaşlar dolar fiyatları nedeniyle zor durumda kaldı. Özellikle malını dolar üzerinden alan vatandaşlar ciddi anlamda mağdur. Dolar fiyatlarında durum buyken vatandaşların dolar hakkındaki merakı da giderek artıyor. Doların üzerine benzin döküleceği tarih de çok geçmeden belli oldu. 

Citi Research, TL'nin dolar karşısında daha da zayıfladığını işaret ederek 3 aylık vadeli işlemler aracılığıyla dolar/TL'de uzun vadeli pozisyon alındığının altını çizdi. Model portföyü hakkında açıklamalarda bulunan Citi, liranın ağırlığını azalttığını duyurdu.

32 TL OLARAK RAKAM VERDİLER 

Dolar/TL kurulu şimdilerde 27,16'dan 32'ye yükselmesini hedeflediğini belirten Citi, 25'te stoploss ile önceki bir işleme yeniden girmekte olduğunu raporlarına ekledi. Yayınladığı raporda, "TCMB'nin hafta sonu kur korumalı mevduatların boyutunu azaltmak için aldığı makro ihtiyati tedbirler ışığında, zamanlamanın bu işleme yeniden girmek için uygun olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer veren Citi, Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı toplantıyı işaret etti. Citi, gerçekleştirilecek toplantıda faiz oranlarının beklendiği kadar artmaması riskinin olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta Dolar kuru 27,06 TL seviyesinde haftayı tamamlarken yeni haftanın ilk gününde artış görüldü. Kur, Türkiye piyasasının kapalı olduğu saatlerde uluslararası piyasalarda 27,20 TL olarak görülürken saat 13.24 itibarıyla %0,33 prim ile 27,1579 TL'de işlem görmektedir.
 


Geri Dön