27 / 04 / 2024

Doların yönü belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi!

Doların yönü belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi!

Dolar/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru tarihi seviyelere yükseldi. Doları bile adam Selçuk Geçer, dolardaki yükselişi değerlendirerek geleceği net seviyeyi açıkladı.



Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar ''dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? Dolar ne olur?'' sorularını araştırmaya devam ediyor. Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolardaki yükselişi değerlendirerek, doların geleceği seviyeyi açıkladı.

DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK!

Selçuk Geçer, yerel seçim öncesi dolara olan talebin yükseldiğini söyledi.  Dolar kuru 32,34 liraya kadar yükselirken, Selçuk Geçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçer Türkiye'de doların yükselmeye devam edeceğini açıkladı. Yatırımcıları uyaran Selçuk Geçer, şu ifadeleri kullandı: “Bir kere dolar Türkiye’de yükselmeye devam edecek.

Dolar zaten 50 liranın kıyısına gelmiş durumda. 3 yıl sonra 5 yıl sonra 6 ay sonra bırakın Bir ay sonra doların ne olacağını kimse bilemez” dedi.

DOLARIN YÖNÜ BELLİ OLDU!

Selçuk Geçer, doları fiyatının bugün 50 lira olması gerektiğine vurgu yaparak ''Onun için dolar 50 lira olacak diyorum” ifadelerini kullandı.

SELÇUK GEÇER DOLARI HESAPLADI

Selçuk Geçer doların 50 TL olacağı konusunda şu hesaplamadan bahsetti: ''Bunu da nasıl hesaplıyoruz enflasyonu geçmişten bugüne doğru alıp getiriyoruz.

Türkiye’nin makroekonomik sorunlarını alıp inceliyoruz uluslararası riskleri alıp inceliyoruz, bunun üzerine Merkez Bankası rezervlerin durumunu koyuyoruz kısa vadeli borçları koyuyoruz hepsinden bayağı kapsamlı bir analiz yapıyoruz onun sonrasında da diyoruz ki “Bu dolar kurunun olması gereken değer an itibariyle budur” yani eğer ki 20 lira olsaydı dolar kurunun değeri bugün itibariyle o zaman 20 lira olacak diyecektik biz.

Ama görüyoruz ki gelinen nokta itibarıyla dolar iyi ihtimalle 50 lira... Niye iyi ihtimal diyorum çünkü TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçekçiliğin zaten tartışıyoruz.  Biz o enflasyonu baz alıyoruz. Çünkü resmi veri o zaman da diyoruz ki bugünkü dolar kuru 50 TL.

ENAG’ın enflasyonunu alırsam kümülatif enflasyonu geçmişten bugüne doğru getirdiğimde 70-80 TL'ye çıkıyor karşıma.

Yok ben bizim enflasyonu almaya kalkarsam o zaman 100 liranın üzerine gidiyor doların bugünkü an itibariyla fiyatı. Yani yarınki fiyatından bahsetmiyoruz yoksa o tamamen artık falcılığı giren bir şeye dönüyor” dedi.

 

Dolar yorumları ile bilinen Selçuk Geçer'den yatırımcılara 'uzak durun' uyarısı: Ekrana bakarken paranız yok olacak!

Geri Dön