Altın & Dolar

Doların yükselişindeki sır perdesi aralandı! Sorular cevaplandı! Yükseleceğini anlatmıştım...

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, doların yükselişinin ardındaki sır perdesini aralayarak soruları yanıtladı.   

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, dolar kurundaki hareketliliği yorumlayarak ''yükseleceğini anlatmıştım'' diyerek dolardaki yükselişlerinin ardındaki sır perdesini araladı. 

DOLARIIN YÜKSELİŞİNDEKİ SIR PERDESİ!

Hakan Kara, dolar kurundaki yükselişlerin neden olduğunu, ne amaçlandığını sosyal medya hesabından yorumladı. Hakan Kara'ya göre doalr kurundaki yükselişle, Türk varlıklarının dolar cinsinden ucuzlatılması, faiz artışıyla da sermeye girişinin sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

SORULAR CEVAPLANDI!

Hakan Kara, kendisine soruların soruları sosyal medya hesabından tek tek açıklayarak paylaştı.

Kara sene başında katıldığı bir konferansta değerlendirmerlede bulunarak, “Enflasyonun ilk yarıda 40’ların altına düşeceğini, yılın ikinci yarısında ise kur artışı ile yükseleceğini anlatmıştım.” dedi.

Dolar kurundaki yükselişlere değinen Kara, Türk varlıkları dolar cinsinden ucuzlatılıp bir eşikten sonra (seviye sormayın) faiz artışıyla sermaye girişi amaçlanacak gibi göründüğünü, Pratikte bunu yapmanın kolay olmadığını ama döviz işlem kısıtlamaları devam ederken  bunun mümkün olabileceğine değindi.

DOLAR REKOR KIRDI!

Dolar kuru yüzde 7 yükselişe geçerek, 23 TL seviyesi ile rekor kırdı. Dolar kurundaki yükseliş bugün de devam ediyor. Rekordan rekora koşan dolar/TL kuru milyonlarca kişi tarafından merakla takip ediliyor. 

Ekonomistlere göre dolar kurundaki yükselişlerin belli süre daha devam edeceğin ve 25 TL'de dengelenceği konuşuyor.

Dolar endeksi bugün 103 bandında hareket ediyor. Dolar/TL kuru Kapalıçarşı'da alış fiyatı 23,40 TL, satış fiyatı ise 23,52 TL'den işlem görüyor.

Dolar ile birlikte euro ve sterlin de değer kazandı. Euro/TL kuru şu sıralar 25,087 TL'den alınarak, 25,25 TL'den satışa sunuluyor. Bugün euro dolar paritesi ise yüzde 0,27 artışla 1,0732'den işlem görüyor. 

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru

Gram altın kolları sıvadı! Dolardan destek bulan gram altın rekor kırdı!

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor