Kent Haberleri

Dolarınız varsa bunu sakın yapmayın! İşte büyük bankalardan 2023 için euro ve dolar tahmini!

Büyük bankaların 2023 yılı için euro ve dolar tahminleri belli oldu. Dolarınız varsa bunu sakın yapmayın! İşte büyük bankalardan 2023 için euro ve dolar tahmini... Kur, 0,95'lerin altında işlem gördüğü Eylül 2022'de, 20 yılın en düşük seviyesine indi

Euro ve dolar (EUR/USD) paritesi güçlü birkaç ay geçirdi. Kur, 0,95'lerin altında işlem gördüğü Eylül 2022'de, 20 yılın en düşük seviyesine indi. İkili, son günlerde büyük bir direnç çizgisine ulaştı ve yakında bir geri çekilme yaşanabileceğini işaret etti.

İnvesting’te yer alan habere göre, yüksek puanlı döviz stratejistlerinin yorumları da dahil olmak üzere 2023 için EUR/USD tahminlerine yer verildi. Fed'in faiz artırımı hızını yavaşlatacağına dair artan beklentiler, EUR/USD fiyatının, Eylül ayından bu yana yüzde 14'ün üzerinde yükselmesiyle güçlü bir toparlanma aldı.

Düşüş yolunda destek olarak ne kadar güçlü davrandığı göz önüne alındığında, analistler bu alanın, 2022'den itibaren tüm kayıpları telafi etmeye çalışırken EUR/USD boğalarına karşı güçlü bir direnç oluşturmasını tahmin ediyor. EUR ve USD geçen yıl 1,14 seviyesinin hemen altında açıldı.

Dolarınız varsa bunu sakın yapmayın! İşte büyük bankalardan 2023 için euro ve dolar tahmini!

MORGAN STANLEY, EUR VE USD İÇİN 2023 TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Morgan Stanley döviz stratejistleri, dolar için 2023 yılsonu tahminlerini düşürdü. Şimdi dolar endeksinin, yılı 98 seviyesinde tamamlayacağını ve doların özellikle euro karşısında zorlanacağını tahmin ediyor. Döviz stratejistleri bir notta, "Küresel büyüme canlılık işaretleri gösteriyor, makro ve enflasyon belirsizliği azalıyor ve USD taşıma, avantajını hızla kaybediyor." şeklinde yazı kaleme aldı. Morgan Stanley'in yeni tahminlerine göre euro/dolar, yılsonunda 1,15 seviyesinde olacak ve bu da bir önceki tahminleri olan 1,08'e göre önemli bir revizyon olarak yorumlanıyor.

BANK OF AMERİCA: 2023'TE DAHA GÜÇLÜ BİR EURO

Bank of America döviz stratejistleri, firmanın müşterilerine euro’nun 2023 yılında dolar karşısında güçlenmesini bekliyor. Stratejistler, değerleme açısından euro’nun "değerinin altında" olduğunu düşünüyor. Dolar ve euro fiyatındaki son yükseliş, tabloyu daha dengeli hale getirmiş olsa da BofA döviz stratejistleri, euronun bu yıl denge noktasına doğru ilerlemeye başladığını tahmin ediyor.

Giderek daha fazla döviz stratejisti, Fed'in aşırı agresif şahin yaklaşımından döneceği beklentisiyle, doların 2023'te zayıflamaya devam etmesini tahmin ediyor. Aralarında ING'nin de bulunduğu bazı döviz stratejistleri, EUR ve USD ikilisi için 2023 tahminlerini revize ederek paritede daha yüksek seviyeleri düşünüyor.

Altında yeni alım fırsatını bekleyenler geç kalmadınız! İşte piyasaları sarsan yeni açıklama!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

 2022 yılında 1,8 milyar dolar yatırım yapıldı! Yatırımcıların yarısı yabancı

Dolar 6 TL birden fırlayacak! İki farklı analist peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan sonra dizini döver!