27 / 04 / 2024

Dolarla ilgili çarpıcı iddia! İkili kur sistemi başlıyor!

Dolarla ilgili çarpıcı iddia! İkili kur sistemi başlıyor!

Halk TV'den Barış Soydan, Türkiye'nin ikili kura geçtiğini öne sürdü. Dövizini getiren ve kur korumalı mevduata geçen şirketlere piyasa fiyatından farklı seviyeden dolar satılacak.



Halk TV'den Barış Soydan kalem aldığı haberle Türkiye'nin artık çift döviz sistemine geçtiğini iddia etti. İşte Barış Soydan'ın yazısından öne çıkan satır başları:

"Dün oldukça tarihi bir gündü, Türkiye ikili kur sistemine geçti. Artık sokaktaki vatandaşa farklı, ihracatçı işadamlarına farklı kurdan döviz satılacak. Ama yazıya bu çarpııcı karardan değil, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi’nin geçtiğimiz gün İzmir’de, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin katıldığı toplantıda, doların 25 TL’ye yükselmesini talep etmesinden başlayacağım. Çünkü dünkü kararın nedeni bu konuşmada saklı"

Eskinazi o konuşmada ihracatta büyük problemler yaşandığını belirterek şöyle dedi:

“Pek çok iktisatçımız, döviz kurunu baskılayarak enflasyonu düşürmenin mümkün olmadığını dillendiriyorlar. Biz ihracatçılar da bu döviz kuruyla rekabetçi olamayacağımızı her fırsatta dile getirmeye devam ediyoruz. 2022 yılının son çeyreğinde daha önceden öngördüğümüz gibi ihracatta eksiye düştük. Anlayacağınız mevcut döviz kuru enflasyonla mücadelede size bir başarı kazandırmazken, bizlerin de rekabetçiliğinin önünde büyük bir set oluşturuyor. Özetle, hepimiz kaybediyoruz.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön