29 / 04 / 2024

Dolarla ilgili flaş tarih verildi. Elinde doları olan herkes gelsin baksın. O tarihe dikkat

Dolarla ilgili flaş tarih verildi. Elinde doları olan herkes gelsin baksın. O tarihe dikkat

Dolar fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, ekonomistlerden de dolar fiyatları hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dolar fiyatları hakkında son olarak flaş bir tarih verildi.



Vatandaşların en çok yatırım yapmaya başladığı para birimleri arasında yer alan dolarla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Dolar fiyatlarındaki ani yükseliş ve düşüşler vatandaşları da dolara karşı meraklandırıyor. Son olarak dolar fiyatları hakkında flaş tarih verildi. İşte dolar fiyatlarıyla ilgili son gelişmeler... 
Faiz kararı sonrası dalgalanan piyasaya dair ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut açıklamalarda bulundu. Yeniçağ Gazetesi'nde yaptığı açıklamada "Eylül ayına dikkat" başlığını kullandı. Yazısında ihtiyaç kredisindeki faizlerin yükseldiğini belirten uzman isim faizlerin artması işsizliğin de artacağını ifade ettiğini vurguladı. Doların 25'e çakılmasıyla birlikte birilerinin düşük seviyelerden dolar sahibi olduğunu söyledi.

Doların sadece 94 kuruşluk bir değer kaybı üzerine, "Bu kadar fedakârlık kur 94 kuruş düşsün diye mi yapıldı? Önceki yazımızda da belirttik kurun kalıcı düşüşü için ithalat ve ihracat arasındaki eksi durum düzelmeli ya da bunun düzelmesi adına somut işler yapılmalı. Temmuz ayında mal dengesi -73,6 milyar dolar olmuştu. Negatif reel faiz hâlâ devam ediyor, hatta enflasyon arttığı için faiz artışı aradaki farka gitti…" açıklamasında bulundu.

DOLARDA O TARİHE ÇOK DİKKAT

Faiz kararının ardından destekleyecek hamlelerin adına Eylül ayını işaret etti. Oldukça kritik bir olduğunu belirten uzman isim dolar kıtlığının azalmasından dolayı 19 Eylül'de New York'a gideceğini ve Goldman Sanchs merkezinde yatırımcılar ile bir araya geleceğini belirtti. Bakan Şimşek, sermaye için yatırımcıları Türkiye'ye davet edeceğini iddia ederek faiz konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirmesi olmadığını ifade ederek faiz artışlarını göstereceğini söyledi.
 


Geri Dön