Ekonomi

Dolarla işlem yapacaklar aman dikkat! 2000 yılından bu yana bir ilk yaşanacak

Dolarla işlem yapanlar için kritik döneme girildi. Fed'in Mayıs, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında 50'şer baz puan artırması bekleniyor. Dolar fiyatlarını da etkileyecek bu zincirleme, 2000 yılından sonra ilk kez olacak. Bu süreçte parasını kaybetmek istemeyen birçok vatandaş da çeşitli yatırım yöntemleri arıyor

Savaş, salgın ve dünya genelindeki üretim azalması nedeniyle yaşanan ekonomik kriz devam ediyor. Bu süreçte parasını kaybetmek istemeyen birçok vatandaş da çeşitli yatırım yöntemleri arıyor. Bu yöntemler arasında ise dolara olan yatırımlar bulunuyor.

KRİTİK SÜRECE GİRİLDİ

Ancak dolar için dünya genelinde kritik bir süreç başlıyor. Piyasalar Fed'den Eylül'de dördüncü 50 baz puan faiz artışını bekliyor. Buna göre Fed'in Mayıs, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında 50'şer baz puan artırması bekleniyor. Bu, 2000 yılından beri bir ilk olacak. Böylelikle politika faizinin üst bandı yüzde 2.50'ye çıkacak.

DOLAR DA ETKİLENECEK

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın faiz adımlarının doğrudan doları etkilemesi bekleniyor. Bu nedenle dolarla işlem yapacak vatandaşların biraz daha sabırlı olması gerektiğine dikkat çekildi. 

Çiftçileri sevindiren haber! Başvuranlara düşük faizli 5 milyon TL kredi!

Devlet ihtiyaç sahiplerine 1400 TL verecek! Bu yardımdan kimler faydalanabilecek? İşte tüm ayrıntılar... 

Emekli bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih öne çekildi! Son dakika gelişmesi! Gün gün ödenecek...