Ekonomi

Dolarları oluk oluk elden çıkarıyorlar! Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi görülmemiş olay

Amerikan Merkez Bankası'nın tarihi sıklaştırması öncesi görülmemiş olaylar yaşanıyor. 3 ayda Japon kurumsal yatırımcılar yaklaşık 60 milyar dolarlık tahvili elden çıkardı. FED'in bu tarihi adımının öncesinde yatırımcılar da görülmemiş bir hareketlilik içerisine girdi

 

Amerikan Merkez Bankası FED'in yarın tarihi bir sıklaştırmaya gitmesi bekleniyor. FED'in bu tarihi adımının öncesinde yatırımcılar da görülmemiş bir hareketlilik içerisine girdi. Özellikle Japon yatırımcılarda ciddi bir telaş var.

60 MİLYON DOLARLIK TAHVİL ELDEN ÇIKARDILAR

BMO Capital Markets tarafından derlenen verilere göre son 3 ayda Japon kurumsal yatırımcılar, yaklaşık 60 milyar dolarlık tahvil sattı. Bunun yanı sıra birlikte Japon yatırımcıların 1,3 trilyon dolarlık tahvil portföyü bulunuyor. BMO Stratejisti Ben Jeffery söz konusu satış rakamının ciddi boyutta olduğunu vurguladı.
 

ZİRVEDE OTURUYOR

Amerikan tahvil piyasası, Fed’in 1994’ten bu yana en agresif faiz artırımına gideceği beklentisi yüzünden fiyatlandırmanın zirvesinde duruyor. Yatırımcılar, Haziran ayında yapılacak toplantıda Fed yetkililerinin gösterge faizinde 75 baz puanlık artışa gitmesini neredeyse eşit şansla fiyatlıyorlar.