Ekonomi

Dolar/TL bu hafta ne oldu? Gelecek hafta doların yönü neresi?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı hareketli kapattı. Rusya Ukrayna savaşı ve Rus Devlet Lideri Putin'in açıklamaları dolar kurunu hareketlendirdi. Peki dolarda bu hafta nasıl geçti? Dolar/TL'nin gelecek hafta yönü neresi? Dolar kuru haftanın diğer günlerinde ani iniş ve çıkışlar segiledi

Dolar kuru geçen haftayı 14,87 liradan kapatırken, yatırımcılar dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 14,71 lira seviyesinde başladı. Dolar kuru haftanın diğer günlerinde ani iniş ve çıkışlar segiledi. Hafta içinde neler yaşandı? Piyasalar neden etkilendi?

DOLAR KURUNU  ETKİLEDİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti. Söz konusu açıklamalar piyasalarda rahatlamaya sebep olsa da haftanın devamında iki taraftan gelen karışık mesajlar risk iştahının düşmesine sebep oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "dost olmayan" ülkelerin Rus gazına rubleyle ödeme yapmalarına yönelik kararnameyi imzaladı. Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmelerinin durdurulacağını vurgulayan Putin, kararnamenin bugün itibarıyla devreye gireceğini bildirdi.

 

DOLAR BU HAFTA KAÇ LİRA OLDU?

Dolar 28 Mart sabahına 14,87 liradan başladı. 29 Mart salı günü dolar kuru düşüşe geçerken 14,60 lira seviyesine kadar düştü. Çarşamba 14,71 lira seviyesine yükselen dolar kuru perşembe gününe 14,70 lira seviyesinde işlem gördü. Haftanın son işlem günü ise dolar kuru 14,71 lira seviyesi ile hfaftayı tamamladı.

Öte yandan milyonlarca yatırımcı dolar kurunun ne olacağını merak ediyor. Dolar yükselir mi, düşer mi? İşte merak edilenler...

DOLAR KURUNDA YÖN NERESİ?

Dolar fiyatlarındaki gelişmeler önümüzdeki hafta yatırımcıların ilgi odağı olacak. Başta ABD olmak üzere küresel ekonomilerde küresel borsalar durgunluk korkusuyla karışırken, gözler önümüzdeki hafta Rusya-Ukrayna savaşından gelen haberlerle yoğun veri gündemine çevrildi.

Küresel piyasalar resesyon riskiyle karışırken, piyasalar yeni haftaya hareketli başlamaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin duruşu bu hafta bazı ABD tahvillerinin getirilerinin tersine dönmesine neden olurken, bu durum ABD ekonomisinin resesyona girebileceği endişelerini de beraberinde getirdi.

Altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altına dikkat!

Dolar kuru güne nasıl başladı? Dolar bugün kaç TL?

Dolarda son durum! İşte 20 Mart 2022 güncel dolar kuru...