Altın & Dolar

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Asmalı, döviz kurundaki ani yükselişin beklentilerinin ötesinde olduğunu belirtti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerden sonra hızla yükselen döviz kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Asmalı, döviz kurundaki ani yükselişin beklentilerinin ötesinde olduğunu belirtti. Başkan Asmalı, önceden 30'lardan fazla bir seviyenin yıl sonunda beklenmediğini söyledi. Ancak son yaşanan artışlarla birlikte, yıl sonunda 30 TL seviyesinin biraz aşılmasının mümkün olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

‘TCMB YÜZDE 5 ENFLASYON HEDEFLERSE, İNANDIRICILIĞI SORGULANIR’

Asmalı, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, Türk ekonomisindeki kronik sorunların enflasyon ve cari açık olduğunu ifade etti.

Yeni kabineyle ilgili önerilerinde, ana çerçevenin "olitikaya dönüş" olduğunu belirten Asmalı, "Merkez Bankası enflasyon beklentisini yüzde 5'lerde tutmamalı. Eğer aradaki sapma çok yüksek olursa, güvenilirliği sorgulanmaya başlar." şeklinde değerlendirmede bulundu.

DOLAR KAÇ TL? 1 DOLAR NE KADAR? İŞTE DOLARDA SON DURUM!

Bugün açıklanan son verilere göre, Dolar/Türk Lirası kurunda stabil bir durum gözlemlenmektedir. Dolar kuru gün içinde hafif dalgalanmalar yaşasa da genel olarak sabit seyretmektedir.

Güncel verilere göre, 1 doların Türk Lirası karşılığı 26,0889 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu değer, önceki kapanışa göre yüzde 0.03'lük bir düşüşü temsil etmektedir. Doların alış fiyatı 26,0751 TL iken satış fiyatı ise 26,1069 TL olarak belirlenmiştir.

Gün içindeki en düşük seviye 26,0631 TL iken en yüksek seviye 26,0978 TL olarak kaydedilmiştir. Bu aralıkta yaşanan dalgalanmalar, piyasadaki belirsizlikler ve küresel gelişmelerle ilişkilendirilebilir.

Doların Türk Lirası karşısındaki durumu, birçok faktörden etkilenmektedir. Ekonomik göstergeler, para politikaları, siyasi olaylar ve uluslararası ilişkiler gibi etkenler kurdaki değişimleri etkileyebilir. Bu nedenle, döviz piyasalarını takip etmek ve güncel haberleri izlemek önemlidir.

EURO NE KADAR? 1 EURO KAÇ TL? İŞTE EURODA SON DURUM!

Bugünün döviz piyasasında açıklanan verilere göre, Euro/Türk Lirası kuru dalgalı bir seyir izlemektedir. Euro kuru gün içindeki hareketliliklere rağmen genel olarak değişkenlik göstermektedir.

Güncel verilere göre, 1 Euro'nun Türk Lirası karşılığı 28,4245 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu değer, önceki kapanışa göre yüzde 0.12'lik bir düşüşü temsil etmektedir. Euro'nun alış fiyatı 28,3270 TL iken satış fiyatı ise 28,4742 TL olarak belirlenmiştir.

Gün içindeki en düşük seviye 28,3473 TL iken en yüksek seviye 28,4511 TL olarak kaydedilmiştir. Bu aralıktaki dalgalanmalar, piyasadaki oynaklık ve küresel ekonomik faktörlerle ilişkilendirilebilir.

Suzuki Vitara Hibrit' devasa zam geldi! İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...
Renault Taliant'a 94 bin 100 TL zam! 6 Temmuz 2023 güncel fiyat listesi...
Yeni memur maaşıyla alınabilecek akıllı telefonlar listesi! Samsung, Xiaomi, iPhone, Huawei...
Aile Bakanlığı'ndan müjde! Bu kişilere sadece kimlikle 800 TL para verilecek!