Altın & Dolar

Dolar/TL'de yeni rekor! Bugün dolar ve euro ne kadar oldu? 5 Ocak 2024 döviz kurları!

Dolar/TL kuru günlük yükselişini bugün de sürdürdü ve gün içinde 29,91 lira ile yeni rekorunu kırdı. Peki euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 5 Ocak 2024 döviz kurları... 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikle karışık bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilere çevrildi. Dolar kuru bugün gün içinde 29,91 lira seviyesine yükselerek rekor tazeledi. Euro/TL kuru ise serbest piyasalarda 32,59 liradan işlem görüyor. 

DOLAR ENDEKSİ 3 HAFTANIN ZİRVESİNDE!

Investing.com - Dolar endeksi, ABD Tarım Dışı İstihdam verisi öncesi pozitif görünümünü koruyor.  Bu hafta yüzde 1,3 oranında yükselerek 102 bandına adım atan Dolar endeksi, son 3 haftanın en yüksek değerine ulaştı.

Böylece Kasım ayından bu yana düşen endeks, bu hafta toparlanma adına ikinci girişimini gerçekleştirmeye başladı ve Mayıs ayından bu yana en yüksek haftalık kazancını gerçekleştirdi. Aralık ayına girilirken dolar talebinde kısmi bir artış görülmüş, ancak Dolar endeksi 104 seviyelerinde oluşan baskıyla ay sonuna kadar 100 seviyesine kadar gerilemişti.

REZERVLERDE 13 HAFTA SONRA BİR İLK: SERT DÜŞÜŞ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın döviz rezervleri ise bankalarla yapılan swap hacminin azalması ve Hazine'nin Eurobond geri ödemesinin rezervlere yansıması nedeniyle geçen hafta sert geriledi.

TCMB tarafından dün akşam ve bugün yayımlanan verilere göre net uluslararası rezervler 29 Aralık'ta sona eren haftada 5.14 milyar dolar düşüşle 34.95 milyar dolara, toplam rezervler ise 4.39 milyar dolar düşüşle 141.06 milyar dolara geriledi.

ULUSLARARASI PİYASALARDA SON DURUM!

Asya borsaları yönünü aşağı çeviririken, küresel hisse piyasalarındaki üst üste dokuz hafta süren yükselişi de sonlandırmaya, dolar ise Temmuz ortasından bu yana en büyük haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor.

Birileri kazanıyor, bedelini hep beraber ödüyoruz...

Ne konut ne dolar! Türkler 2023'te en çok bunları aldı!

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?