28 / 04 / 2024

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'nde son durum!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'nde son durum!

İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafik sorunun çözümü için başlatılan projelerde son durum ne? İşte, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'nde son durum..



14 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi" için hazırlanan plan tadilatı teklifi ve "Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi"ne ilişkin plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmıştı. 

 

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri olarak kamuoyunda tanıtılan Maçka'da yapım çalışmalarına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor. 


Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli nde son durum!

 


İLK AYAĞI MAÇKA PARKI

Dolmabahçe'den 3. Köprüye uzanacak şekilde projelendirilen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi imar planına göre, Maçka Parkı’nın güney kısmında yerin altına giren Karayolu Tüneli, parkın etrafından Nişantaşı’na uzanan Bayıldım Caddesi hizasında ilerleyecek.

 

2019 yılında tamamlanması planlanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli projesine itirazlar yapıldı. Maçka Parkı'nın zarar göreceği, sit alanı ve kentsel park alanının ortadan kaldırılacağına dair çeşitli itirazlar üzerine proje için imar planları yenilendi. 

 

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli nde son durum!

 

İmar planı askıya alındı
İstanbul Beşiktaş İlçesi, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 14 Nisan 2017 tarihinde askıya çıkarılmıştı ve 15 Mayıs 2017 tarihinde askıdan indirilmişti. Yeniden hazırlanan imar planında Fulya girişi, Maçka Parkı’na alındı.

 


Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli'nde son durum ne?
"Söz konusu "Dolmabahçe-Levazım Arası Tünel" projesi kapsamında şuana kadar Kültür Varlıkları tarafından çalışmaların durdurulması sebebi ile sadece Fulya şantiyesine kadar çalışmalar tamamlandı. 

 


11 soruda Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi! 

 


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön