28 / 04 / 2024

Donald Trump'a Amerikan basını fena çattı!

Donald Trump'a Amerikan basını fena çattı!

ABDdeki 2012 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin muhtemel adayları arasında ismi geçen emlak ve kumarhaneler patronu Donald Trump, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna özendi; ancak Amerikan basını kendisine fena çattı...



 Donald Trumpdan ağza alonmayacak sözler

NEW YORK (CİHAN)- ABDdeki 2012 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin muhtemel adayları arasında ismi geçen emlak ve kumarhaneler patronu Donald Trump, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna özendi; ancak Amerikan basını kendisine fena çattı. Trump, ülkeyi yönetenlere salak derken, OPEC üyesi ile Çin ve Güney Koreye karşı da ağza alınmayacak sözler sarf etti. Trump daha önce de Başkan Barack Obamanın ülke sınırları içinde doğmadığını iddia etmiş ve bu nedenle de Beyaz Sarayda oturamayacağını savunmuştu.
   
Trumpın küfürlü ve ırkçılığa varan sözlerinin ardından Amerikan gazeteleri ve televizyonları ünlü işadamını yaylım ateşine tuttu. Birçok gazete, küfrün bedelinin milyarder işadamına 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partiden adaylığını engelleyeceği yolunda yorumlarda bulundu yer verdi.
   
Gazeteler, Obamanın doğum sertifikasının aslını kamuoyu ile paylaşmasından sonra Donald Trumpın ağır bir yara aldığını belirtirken, milyarder işadamını bu yenilginin üstesinden ağzını bozarak gelmeye çalışmakla eleştirdi.
   
Los Angeles Times gazetesi Trumpın ağzını bozmasına İyi adam Donald, hangi vazifeyi başardın, sen ancak kendini aptal durumuna düşürüp başkanlık yarışında aday olma şansını düşürmek dışında diye yorumladı. LA Timestaki yorumunda Sandy Banks, Halkımızda da absürtlük var; hala Amerikan halkının dörtte biri Obamanın başka bir ülke de doğduğuna inanıyor. diye eleştirdi. Banks, Böyle bir uydurmaya insanımızın dörtte birinin inandığını başka milletler duysa, bizlerin geri zekalı olduğunu düşünür. dedi.
   
Trumpın başkanlık yarışını TVlerde yayınlanan reality-showlara dönüştürmek ile eleştiren Boston Globe gazetesi, milyarder işadamının bundan sonra reklam yapmanın dışında seçimlerde şansı kalmadığını kaydetti.
   
Wall Street Journal ise Donald Trumpı hiçbir hapishanenin alamayacağını zira gittiği her yeri daha da berbat edecek birisi olduğu eleştirisini getirdi.
   
Christian Science Monitor ise Rasmussen kamuoyu araştırma şirketinin iki gün önce yaptığı anketi yayınladı. Bu araştırmada Donald Trumpın muhtemel Cumhuriyetçi Partiden aday olacak isimler arasında ilk sırada geldiğine işaret etti. Christian Science daha sonra, Las Vegasdaki küfürlü konuşmasından sonra sırlama muhakkak ki değişmiştir diye yazdı. Aynı gazetede köşe yazarı Brad Knickerbocker, Trumpı ırkçı olmakla eleştirdi.
   
Donald Trumpın küfürlü sözleri kendisi hakkında kıyıda köşede kalmış dosyalarında gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Entelektüel camianın tanınan dergilerinden olan New Yorker, Trump, bugüne kadar ne yaptı. Bu uyanık satıcı sattığı emlaklarda da ırkçılık yaptı mı Yoksa sadece kimden daha fazla para alacağına mı baktı ifadelerine yer verdi.

    TRUMPIN KENDİ ŞİRKETİ BİLE KÜFÜRDEN RAHATSIZ
   
Bloomberg haber ajansı da Trumpın sahibi olduğu Groupon Inc. şirketinin basına yaptığı açıklamaya yer verdi. Müşterilerinin Trumpın sözlerinden duyduğu rahatsızlık üzerine şirket patronunun sarf ettiği sözleri, acemilik olarak niteledi. Chicago merkezli emlak şirketi, Trumpın sözlerini desteklemediğini de bildirdi.
   
Huffington Post haber portalı da milyarder işadamının Obamanın doğduğu yer ile ilgili yaptığı spekülasyona değinerek, ırkçılık yaptığını savundu. Huffington Posttan Markus Baramın kaleme aldığı yorum yazısında Trumpın geçmişinde insanları renginden ve cinsel tercihinden dolayı ayrımcılık yapan biri olduğunu savundu.
   
NBC televizyonu da Trumpın bini aşkın kadının önünde küfürlü konuştuğuna vurguda bulundu. NBC televizyonu Trumpın tam 5 defa F ile başlayan ifadeleri kullanmasına dikkat çekti.
   
Sert çıkışlarının ardından küfürlü sözleri ile birçok insanı çileden çıkaran Trumpa Amerikada en fazla izlenen talk-showcu olan David Letterman da çattı. Letterman, Donald Trumpı ırkçı diye eleştirmekten çekinmedi.
Star Gündem


Geri Dön