Teknoloji

Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yüklendi! 

Söz verdiği gibi Meta, eski Başkan Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını her iki platformda da yasaklamasından iki yıl sonra geri yükledi. Sosyal medya devi, yasağın "önümüzdeki haftalarda" kaldırılacağını duyurdu

Meta, 25 Ocak'ta duyurulduğu üzere hesaplarındaki iki yıllık kısıtlamayı kaldıracak ve Donald Trump bir kez daha Facebook ve Instagram'a erişebilecek. Sosyal medya devi, yasağın "önümüzdeki haftalarda" kaldırılacağını duyurdu.

Şirket daha önce, "tekrar suç işlemeyi caydırmak" için bu hesaplara ek "yasaklar" ekleyeceğini söylemişti.

Twitter ve diğer hizmetler gibi Meta da Trump'ı Ocak 2021'deki Capitol Hill isyanlarına karışanları övdükten sonra tüm platformlardan kovdu. Şirket, hesapları iki politika ihlali nedeniyle 24 saat askıya aldıktan sonra başlangıçta süresiz olarak askıya aldı. Meta'nın denetim kurulu da yasağın işleyişini eleştirdi. Meta, Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yükledi.

Şirket daha sonra Trump'ın hesabının iki yıl süreyle askıya alınacağını ve ardından durumun yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Meta Global İşler Başkanı Nick Clegg, "Halk, politikacılarının ne dediğini duyabilmelidir" dedi. Hesaplarını kullanacağını ve eskisi gibi bu platformlarda aktif olacağını garanti edilmese de yasak kaldırıldı. Donald Trump artık düşüncelerini ve görüşlerini paylaşma özgürlüğüne sahip, ancak özgürlük de kısıtlamalarla birlikte geliyor.

Trump, hesabı iade edildikten sonra her iki platformda da herhangi bir paylaşım yapmadı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak, Trump sosyal medya paylaşımlarını en az altı saat boyunca başka bir yerde değil, önce orada yapmalıdır. Twitter, Trump'ın hesabını geçen yılın sonlarında eski durumuna getirdi, ancak Trump bir zamanlar en sevdiği sosyal medya platformuna henüz dönmedi. 

Kurul daha önce Meta'ya Bay Trump'ın askıya alınmasının gözden geçirilmesinin gerekli olduğunu bildirmişti. Meta'yı açık olmaya ve nasıl uygulandıklarını değerlendirebilmek için tanınmış kişileri koruyan yeni yasalar hakkında daha fazla ayrıntı sunmaya teşvik etti. bu da Donald Trump'ın Facebook ve Instagram'a geri dönmesiyle sonuçlandı.

Eski cumhurbaşkanı, 2024'te bir kez daha cumhurbaşkanlığına aday olma niyetini de açıkladı. Askıya alınmasının kaldırılmasının ardından yeniden kazandığı yaklaşık 23 milyon Instagram takipçisi ve 34 milyon Facebook hayranı var.

Ayrıca 8 Ocak 2021'de Twitter'dan yasaklandı ve bu yasak, 15 milyon Twitter kullanıcısının yasağın kaldırılması yönünde oy kullanmasının ardından üç ay önce Elon Musk tarafından iptal edildi. Donald Trump, hiçbir etkileşim olmadan Twitter'da hala etkin değil. Birçoğu bunun Facebook ve Instagram için de geçerli olacağını varsayıyor.

Altın birden bu kadar olacak! Analistler kırmızı kodla uyardı! Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın!
Vakıfbank'tan nefes kesen son dakika müjdesi! Banka kartı olanlar acilen buraya bakmalı! Son tarih 28 Şubat 2023!
THY'den son dakika açıklaması! Tahliyede randevulu sisteme geçiliyor!