27 / 04 / 2024

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.



ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, aile üyelerine ilişkin "emlak piyasasında senelerce çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasına yönelik New York'ta süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı.

Trump Jr, Manhattan'daki eyalet Yüksek Mahkemesinde devam eden davada savunma tarafının ilk tanığı olarak, avukatı Cliff Robert'ın sorularına yanıt verdi.

Trump şirketleri içindeki çalışmalarına yönelik bilgi veren Trump Jr, haklarındaki dolandırıcılık iddialarını kabul etmeyerek, davaya konu olan bazı emlakların "babasının sanatı konusunda potansiyel bir tuval" olduğunu ifade etti.

 Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Trump Jr, babasının "gayrimenkul işlerinde bir sanatçı" olduğunu iddia ederek, eski Başkan'ın bu piyasada "vizyoner" olduğunu ve "başkalarının göremediği şeyleri gördüğünü" savundu.

Kendisinin ve erkek kardeşinin, babaları başkanlık görevini yürütürken, yeni anlaşmalar yapmamaya karar verdikleri için "varlık yöneticisi" olduklarını paylaşan Trump Jr, "Fakat geriye dönüp baktığımız zaman bunun muhtemelen bir hata olduğuna şahit oluyoruz" dedi.

7’nci haftasına giren davada savcılık, 25 tanığı dinledikten sonra önceki hafta sözü savunma kanadına bırakmıştı.

Trump'n büyük oğlu Donald Trump Jr, ilk defa 2 Kasım tarihinde savcılık avukatlarının sorularına yanıt vermişti. Trump Jr'nin daha sonra kardeşi Eric Adams ifade vermiş, 6 Kasım tarihinde babası Donald Trump ve en son 8 Kasım tarihinde de kız kardeşi Ivanka Trump mahkemede tanık sandalyesine oturmuştu.

 Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

DAVANIN ARALIK ORTASINA KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

2 Ekim tarihinde başlayan ve aralık ayının ortasına kadar devam etmesi beklenen davaya bakan Yargıç Arthur Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği, New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi hususular üzerinde karar verecek.

Davanın cezai değil hukuki bir dolandırıcılık davası olması sebebiyle yargılama neticesinde herhangi birinin hapis cezası alması öngörülmüyor.

Hakkında önceden "cinsel taciz" ve "vergi dolandırıcılığı" suçlamalarıyla açılan davaların duruşmalarının pek çoğuna katılmayan ABD eski Başkanı Trump'ın, bu davanın duruşmalarına, ifade verme zorunluluğu bulunmamasına karşın birçok defa katılması "sürpriz bir gelişme" olarak medyanın yoğun ilgisine sebep olmuştu.

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!


Geri Dön