Genel

Dönüşen Adam Danışmanlık, inşaat sektörüne İSG eğitimi veriyor!

Dönüşen Adam, özellikle inşaat sektörü için güvenlik konusunda eğitimler veriyor. Bazen tiyatroyla bazen de kitapçıklarla... Nuri Ersan, büyük projeleri tuğla tuğla ören işçilerin güvenlikli çalışabilmeleri için eğitimin şart olduğunu söylüyor

Türkiye 'de iş kazalarının en fazla yaşandığı sektörlerin başında inşaatın gelmesi üzerine dikkatini bu alana çeviren Dönüşen Adam Danışmanlık Hizmetleri, yaptığı araştırmalarda çarpıcı sonuçlara ulaştı. Uluslararası firmalardan tecrübe kazanan Türk inşaat şirketlerinin zaman içinde kendi sistemlerini kurduğunu gören Dönüşen Adam Danışmanlık, firmalarla birlikte ortak bir yolla inşaat sektörüne İş Sağlığı Güvenliği (İSG) eğitimi veriyor.

BAZEN TİYATRO OYNUYORUZ

Dönüşen Adam Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Nuri Ersan, çalışma yöntemleri hakkında konuştu. Eğer üst düzey yönetim süreçlerinde bir sorun tespit edilmediyse direkt olarak orta seviyeden çalışmaya başladıklarını beliretn Ersan, ileriki aşamada ise alt kademede görev yapan elemanların iş güvenliğini sağlamaya dönük çalışmalar yaptıklarını kaydetti.Denetim, risk analizleri, kitapçıklar, hatta tiyatro oyunları veya kampanyalara kadar uzayan ilginç yöntemlerle çalıştıklarını dile getiren Ersan, “Yapılacak etkinliklere firma ile beraber karar veriyoruz. Sorunu anlamadan elindeki ürünleri satmaya çalışan bir profilden kesinlikle uzak duruyoruz ” dedi.

İYİ PLANLAMA YOK İSE....

Diğer yandan, iyi dizayn ve mühendislik, iyi proje planlaması ve insan organizasyonu olmadan, sadece eğitimle ve prosedürlerle arzulanan sıfır kaza hedefine ulaşmanın kolay olmadığının altını çizen Ersan, 'Bazen İSG yöneticilerine profesyonel koçluk/mentorluk yapıyor, zorlandıkları alanı ve bazen kendi yöneticilerini nasıl yöneteceklerini anlamalarını sağlıyoruz. Kazaları analiz ediyor, kök sebeplerine bakıyor, kurumun bu kazayı engelleme şansının ve yöntemlerinin neler olabileceğini ortaya çıkarıyoruz ” dedi.

İKİ GRUP DIşžINDA RİSK BÜYÜK

TOKİ ve TOKİ gibi büyük ölçekteki firmalarda İSG uygulamalarının iyi olduğunu belirten Nuri Ersan, ancak, bu iki grubun dışında kalan piyasada her gün duyulan ya da duyulmayan pek çok kaza olduğunu savundu. Bu nitelikteki firmaların vasıfsız elemanların çoğunu adeta emdiğini öne süren Ersan, 'Bu, büyük bir istihdam ama aynı zamanda büyük risk anlamına geliyor. Bu alandaki kanuni ihtiyaç, sayısız düzenlemelerle neredeyse giderildi. Ama, bu kanunlara uyulmayınca kayda değer, caydırıcı bir karşılığı maalesef yeterince yok. Özellikle alt taşeronlarla yapılan çalışmalarda büyük kayıplar yaşanıyor ” diye konuştu.