Sektörel

Dow teknoloji günü ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilecek

Dow; su, enerji ve pasif evleri masaya yatıracak  

İnsanlığın son 150 yıl içinde karada, havada ve suda yaptığı ve hâlâ yapmakta olduğu tahribatın sonucu olarak doğanın dengesi her geçen gün hızla bozuluyor. Enerji ve su kaynakları hızla tükeniyor. Önlem alınmazsa 2020'de fosil yakıt kaynaklarının yarısı tükenmiş olacak. Dünya çapında 1 milyar kişi sağlıklı içme suyuna ulaşamıyor. Türkiye ise her yıl enerji ithalatına 35 milyar dolar ödüyor. Yağışsız geçen dönemlerde ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. Görünen o ki, bu vahim tablonun üzerine bir çizgi çekip acil önlemler almamız gerekiyor. Peki, ama nasıl?

Dünya üzerinde 112 yıldır bilimin ışığında ilerleyen kimya devi Dow Chemical, dünyanın ve Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan su ve enerji ikilisine dikkat çekmek amacıyla DOW Teknoloji Günü'nü düzenliyor. Rusya'nın yanı sıra bu yıl ilk kez Türkiye'de de gerçekleştirilecek DOW Teknoloji Günü'nde, DOW'ın gelişen teknolojisi ve en son inovasyonları da anlatılacak.

 Yerli ve yabancı uzmanların su, enerji ve neredeyse sıfır enerji tüketen çevreci pasif evler konularında mevcut durum ve çözüm önerilerini masaya yatıracakları bu çarpıcı organizasyonda, siz değerli basın mensubu dostlarımızı da aramızda görmekten onur duyarız.