27 / 04 / 2024

Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binası açıldı!

Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binası açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, sağlık sistemlerinin birçok gelişmiş ülkede dahi örnek olarak gösterildiğini belirtti...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'deki Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, sağlık sistemlerinin birçok gelişmiş ülkede dahi örnek olarak gösterildiğini belirtti. 


Uluslararası toplantılarda kendilerine "Siz bunu nasıl kurdunuz, nasıl oluşturdunuz?" şeklinde sorular sorulduğunu anlatan Erdoğan, kendilerinin geldikleri döneme göre sağlık hizmetlerinde 3-4 kat fazla harcama yaptıklarını ancak bereketinin beraber geldiğini söyledi.


Başbakan Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası'nın 2012 yılının başında hayata geçtiğini, her doğan kişinin sigortalı doğduğunu, kendilerinden önce böyle bir şey olmadığını kaydederek, bunun bir devrim olduğunu ve bu devrimi kendilerinin yaptığını, çünkü kendilerinin halkı sevdiklerini ve halka sevdalı olduklarını söyledi. 


Daha önce sadece Emekli Sandığı, SSK, Bağkur gibi zorunlu sigorta sistemine dahil olanlar veya özel sağlık sigortası bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğini, herhangi bir sağlık sigortası kapsamı dahilinde olmayan, maddi durumu yetersiz vatandaşların Yeşil Kart çıkararak bu hizmetten yararlandığını hatırlatan Erdoğan, sigorta sisteminin tamamen dışında kalan vatandaşların da bulunabildiğini dile getirdi. 


Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası sisteminde tüm bu farklılıkları ortadan kaldırdıklarını ve herkesi sistemin içerisine dahil ettiklerini kaydederek, işsizinden öğrencisine kadar herkesin bu sistemin içerisinde olduğunu, geçici olarak Türkiye'de bulunanların, sığınmacıların dahi Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmeti aldığını bildirdi. 


Hastanedeki hastalara Allah'tan şifa dileyen Erdoğan, tesisin öncelikli olarak tüm Bakırköylülere ve çevredeki vatandaşlara şifa kaynağı olmasını diledi. 



AA


Geri Dön