Genel

DSD, gayrimenkul sektörüne girip konut yapacak!

Deri Sanayicileri Dış Ticaret, yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sunduğu Derri markasını mağazalarıyla birlikte satışa çıkardı. Derri'nin Polonya'da 5, Ukrayna'da 2 mağazasl bulunuyor...    

DERİ konfeksiyon üreticilerinin büyük umutlarla piyasaya çıkardığı Derri markası mağazalarıyla birlikte satılıyor. Deri Sanayicileri Dış Ticaret (DSD) A.şž'ye ait Derri'nin halen 2'si franchise olmak üzere Polonya'da 5, Ukrayna'da ise 2 mağazası bulunuyor. DSD Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yılmaz, mağazaları finanse etmekte sıkıntı yaşadıklarını, bu yüzden de Derri'yi satma kararı aldıklarını belirtiyor.

Deri konfeksiyon firmalarının ürünlerinin toplu halde satılması amacıyla kurulan Derri'nin ilk mağazası 2001 yılında Polonya'nın başkenti Varşova'da açılmıştı. Bu ülkede 8'i franchise, 4'ü de DSD'ye ait olmak üzere 12 mağazaya ulaşan dericiler, ardından Rusya, ABD ve Hong Kong'da da birer mağaza açmıştı.

Ancak Polonya'dakilerin bir kısmıyla Rusya, ABD ve Hong Kong'daki mağaza-lar finans sorunu nedeniyle bir süre sonra kapanmıştı.

16 ORTAK VAR

Yücel Yılmaz, finans sorununun özellikle Turquality desteklerinden yararlanamamalarından kaynaklandığını iddia ediyor: 'Turquality projesinin amacı hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe uluslararası markalar çıkarmaktı. Bu sektördeki şirketlerin mağazacılık ve tanıtım giderleri belli bir oranda karşılanacaktı. Bu projenin ilk sahipleri bizleriz. Ancak daha sonra otomotiv, gıda, makine gibi sektörler de bu kapsama alındı.
 
Buna para yeter mi Hazır giyimde markalaşmamn yerini topyekün bütün sektörlerin markalaşması aldı. Açtığımız Derri mağazaları için doğru dürüst destek göremedik.

DSD konut yapacak

Derri'den umudunu kesen deri konfeksiyoncuları başka alanlarda büyüme planları yapıyor. Deri konfeksiyon ihracatına aracılık yapmak üzere kurulan DSD, şu anda tekstil ve konfeksiyon ihracatı da yapıyor. Yaklaşık 200 milyon dolarlık ihracatı var. işi bununla da sınırlı değil. DSD Sigorta, Tax Free Shopping ve DSD Ref und ismiyle 3 şirket daha kuran DSD Dış Ticaret, deri ve tekstil kimyasalları üreten Alman Pulcra Group'un da yüzde 53'ünü satın almış. Yılda yaklaşık 250 milyon euro ciro elde eden bu şirketin 7 ülkede fabrikası, 6 ülkede de pazarlama ve dağıtım şirketleri var. Yılmaz, Pulcra'nın önümüzdeki günlerde yapıştırıcı üretimine de başlayacağını açıklıyor. DSD'nin göz diktiği bir başka sektör de gayrimenkul. Bu alanda faaliyet göstermek üzere bir şirket kurulacak. Yılmaz, bu firmanın konut ve iş merkezi gibi projeleri hayata geçireceğini, sonra da bunları duruma göre satacağını veya kiralayacağını belirtiyor.
Para