İş Fırsatları

DSİ personel alımı ne zaman açıklanacak? 2023 DSİ başvuru sonuçlarında 15 gün içinde…

DSİ personel alım sonuçlarına dair araştırmalar hız kazandı. İşte DSİ personel alımına dair merak edilenler!1273 sözleşmeli personel alımı için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, başvuru işlemlerini 11 ile 23 Ocak 2023 tarihlerinde kabul etmişti

DSİ personel alımı sonuçları için heyecan son sürat devam ediyor. 1273 sözleşmeli personel alımı için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, başvuru işlemlerini 11 ile 23 Ocak 2023 tarihlerinde kabul etmişti. Şimdi de sıra sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

Peki “DSİ personel alımı ne zaman açıklanacak?” İşte araştırılan ayrıntılar…

DSİ, 296'sı inşaat mühendisi, 222'si destek personeli, 221'i büro personeli, 104'ü makine mühendisi, 89'u harita mühendisi gibi kadrolardan alımlar gerçekleşecek. Personel alımı sonuçları, son başvuru gününü takip eden 15 gün içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.

2023 DSİ sonuçlarının açıklanması için adayların gözü kulağı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılacak duyurularda. DSİ'nin merkez ve taşra teşkilatında, istihdam edilecek, çeşitli branşlarda toplam 1273 sözleşmeli personel alımı için başvuruları tamamlandı. 2022 yılı KPSS (B) grubunun ilgili puan türünde en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere alımlar yapılacak. Alımlarda sıralama esas alınacak ve ilan edilen unvanların adedi kadar asil ve asil aday sayısının 2 katı kadar da yedek adaylar belirlenecek.

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DSİ personel alımı sonuçlarına dair henüz bir açıklama gelmedi. Belirlenen asil ve yedek adaylara ait isim listesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından son başvuru tarihini takip eden 15 gün içinde yayınlanması bekleniyor. Başvuru işlemlerinin 23 Ocak tarihinde sona erdi. Sonuçların 7 Şubat Salı gününe kadar erişime açılmış olacağı öngörülüyor.

DSİ SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından yani www.dsi.gov.tr üzerinden başvuru sonuçları öğrenilebilir.

Asil olarak kazanan adaylardan süresi içinde istenilen belgeleri tamamlayarak başvurmayan, feragat eden veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek adaylardan sırasıyla yerleştirme yapılacaktır. Son adayların puanının eşit olması durumunda mezuniyet tarihi önce olan, bunun da eşit olması halinde doğum tarihi önce olan adaya öncelik tanınacaktır. Buna ek olarak, adaylar yerleştirme sonuçlarına dair bilgilere isterlerse Kariyer Kapısı üzerinden ulaşabilecektir.

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Taksilerde bir çağ kapandı! Artık rezerve dönemi başlıyor!