02 / 05 / 2024

Dubai'deki altyapı projelerinin değeri 216 milyar dolar!

Dubai'deki altyapı projelerinin değeri 216 milyar dolar!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari başkenti Dubai'de devam eden altyapı projelerinin değeri 216 milyar dolara ulaştı



Proje takip firması Meed Projeler tarafından hazırlanan raporda, tüm dünyayı etkileyen durgunluğa rağmen Körfez ülkelerinde 1,3 trilyon dolarlık ilan edilmiş fakat ihale neticesi belli olmamış proje bulunduğu ve bunun yanısıra geniş Ortadoğu bölgesindeki projelerin değerinin de 1,4 trilyon dolara ulaştığı ifade edildi.

Abu Dabi'de dün başlayan Arap Dünyası İnşaat Zirvesi'nde açıklanan rapora göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki inşaat sektörünü bazı belirsizliklerin beklediği de kaydedildi. 2008'in son çeyreğinde başlayan küresel krizle 425 milyar dolarlık inşaat ve altyapı projesinin iptal edildiği ya da askıya alındığı ve bunların 300 milyar dolarlık kısmının Dubai'de, 49 milyar dolarlık kısmının da başkent Abu Dabi'de yer aldığı öğrenildi.

Verilere göre Ortadoğu'nun en büyük ekonomisi Suudi Arabistan'da önümüzdeki beş yıl içinde 435 milyar dolarlık proje planlanıyor. Organizatörler, altyapı, eğitim ve kamu hizmetlerine verdiği önemden dolayı Suudi Arabistan'ın müteahhitler için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Bunun yanısıra inşaat sektörünün yerel firmaların kontrolün altında olduğu ve kısa zamanda para kazanmanın mümkün görünmediği hatırlatıldı.

Tüm Körfez ülkelerinde geçen yıl verilen enerji ihalelerinin değeri 35 milyar dolara ulaştı. Bir önceki yıl bu rakam 29 milyar dolarda kalmıştı.
Zaman


Geri Dön