Sektörel

Dubaililer bile bu 4 kulede yaşamak istiyor

DAP Yapı'nın Dragos'da inşa ettiği 4 kule ise Dubaililerden büyük ilgi görüyor

İlginin nedeni ise bu kulelerin hem Dubai tarzında inşa edilmesi hem de denizle içice olması. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Neredeyse her hafta Dubai'den bir yatırımcı ağırlıyoruz. Komple bir bina almak istiyorlar" diyor.

Projenin mimarisinin ve konseptinin 'Dubai tarzı' olarak algılanmasını ilginin ana nedenlerinden biri olarak gösteren Yılmaz, diğer nedeni ise,"İstanbul'da denize bu kadar yakın olan başka bir proje yok. Son yıllarda İstanbul'da inşa edilen projelerin denize en yakın olanı. Dubaililer buna da bayılıyor. Projede kalan son konutların tamamını almak istiyorlar. Biz yanaşmıyoruz" sözleriyle anlatıyor.

Ziya Yılmaz için aslında bu proje, çıtanın biraz daha yükseltilişi anlamına geliyor. Artık, imza attıkları ve atacakları tüm projeleri İstanbul'un vitrini olmasını istediklerini söylüyor ve ekliyor: "DAP Yapı olarak yapmak istediğimiz İstanbul'un konut çıtasını dünya ortalamasının üstüne çekmek. Bizim için para kazanmak öncelik değil. Öncelik iyi iş yapmak. İyi iş yaptığınız zaman parayı nasıl olsa kazanıyorsunuz. Dubai, Hong Kong ve New York gibi gökdelenleriyle marka olmuş şehirlerin arasına İstanbul'u katmak için çalışıyoruz."

'BANKA KREDİSİYLE İŞ YAPMAM'
Banka kredisi ile iş yapmaya hiçbir zaman sıcak bakmadığını vurgulayan Yılmaz, "Başladığım projede bir tane bile satmasam bitirecek şekilde finansmanı hazırlıyorum. Ondan sonra işe koyuluyorum. Sattıkça yaparım' mantığı bana ters; Finansmanını hazırlamadan hiçbir projeye başlamam. Elin taşıyla, elin kuşunu vurmam. 35 yaşındayım. 11 konut projesi yaptım. Ömrümün sonuna kadar 80 projeye imza atmak istiyorum" diyor.
Milliyet Emlak