Emlak Terimleri

Dubleks nedir?

Dubleks nedir? Dubleks ev çeşitleri nelerdir? Hangi evlere "Dubleks" deniyor? Sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dubleks nedir?

Konut tipi çeşitlerinden olan dubleks, iki katlı evlere deniyor. Genellikle kalabalık ailelerin tercih ettiği dubleks dairelerde iki katı birbirine bağlayan merpen, konutun içinde yer alıyor. Dubleks nedir, sorusunu yanıtladıktan sonra, dubleks çeşitlerinden bahsedelim.


Dubleks çeşitleri

1- Ters dubleks

Kış mevsiminde evin ısıtılmasının en kolay olduğu yaı türü olarak karşımıza çıkıyor. Ters dubleks konutlarda salon ve mutfak genellikle girişin üst katında bulunuyor. Bu tarz evlerde yatak odaları ise alt katta yer alıyor. Ayrıca ters dubleks dairelerde  genelde alt katlarda küçük bahçelere de yer veriliyor.


2- Bahçe dubleks 

Bahçeli dubleks konutlara, bahçe dubleks deniyor. Yapısı itibari ile ters dublekse benzeyen Bahçe dubleks evlerin giriş katında mutfak, ıslak zeminler ve genelde yatak odaları bulunurken, alt katlarda ise salona yer veriliyor. 


3- Çatı dubleks 

İkinci katı çatıda bulunan daireler, çatı dubleks ev olarak ifade ediliyor. Bu tarz dairelerde üst katlarda 1 yatak odası ve teras bulunurken, alt katta ise ıslak zeminler, mutfak ve salona yer veriliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com