Ulaşım

Dudullu-Bostancı Metro Hattı açıldı!

Mega kent İstanbul'da yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı törenle hizmete açıldı....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılım sağladığı törenle yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbulluya hizmet etmenin Türkiye'ye, dünyaya hizmet etmek olduğunu belirterek bazı açıklamalar yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu bu konularda yetkiyi verenin İstanbullu, yetkiyi alacak olanın da İstanbullu olduğunu söyleyerek "Dolayısıyla Ekrem Bey'in verdiği hizmeti sindiremiyorlar. Belediye başkanlarımızın verdiği hizmeti sindiremiyorlar." dedi.

Verilen bilgilere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de açılışlara ve hizmetlere "gıcık" olunduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yasak geldiğini savundu.  

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İstanbul'a hizmet etmenin sadece bir millete, İstanbullulara değil insanlığa hizmet etmek olduğunu dile getirerek kentin tarihi önemine değindi.

Bostancı-Dudullu Metrosu'nun açılışının yalnızca bir metro açılışı değil, bir zihniyet meselesi olduğunu kaydeden Ahmet Davutoğlu, kentin deprem ve yoğun trafik sorunuyla karşı karşıya olduğunu, bu sorunlarla mücadele etmede ve kentin geleceğini planlamada metro yapımına hız vermenin önemli olduğunu dile getirdi.

Dünya'da yer alan habere göre, merakla beklenen Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın 14,3 kilometre uzunluğunda, 13 istasyondan oluşan ve yan unsurları sebebiyle çok boyutlu bir mega proje olduğunu anlatan İstanbul Büyükşehir Beleiye Başkanı Ekrem İmamoğlu, proje kapsamında Bostancı istasyonunda 869 araçlık, Kozyatağı istasyonunda 1692 araçlık olmak üzere toplam 2 bin 565 araçlık yeraltı otoparkı inşa ettiklerini ve kısmetse bunları yaz aylarında hizmete açacaklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmalardan sonra genel başkanlar metro hattının açılış kurdelesini keserek, İmamoğlu rehberliğinde Bostancı İstasyonu’ndan Parseller İstasyonu’na kadar yeni hattı deneyimledi.

4 İLÇEDEN GEÇİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ; 4 ilçeden geçecek 14,3 km uzunluğundaki 13 istasyonlu (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İMES, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller) Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016 tarihinde başlamıştı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu metro hattı; Anadolu Yakası'nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlıyor. Söz konusu hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sağlanıyor.

Toplu taşıma ücretleri 2023 ne kadar oldu? İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, taksi ne kadar oldu?

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Pendik-Sabiha Gökçen metrosu konuta talebi yüzde 20 artırdı!