Ulaşım

Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşleri başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşlerinin başladığını müjdeledi.

Yapımı 2019'da durdurulan Dudullu - Bostancı Metro Hattı'ndaki çalışmalara 2020'de yeniden başlanmıştı. Medyatava'da yer alan habere göre; İBB'nin öz kaynaklarını kullanarak yeniden çalışmalara başlamasının ardından sona yaklaşıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'na ilişkin müjdeyi verdi. Murat Ongun, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İstanbullulara bir müjde verelim. Göreve geldiğimizde yüzde 50’si tamamlanmış ve inşaatı durmuş Dudullu-Bostancı metrosunu bitirdik. Deneme sürüşleri başladı. Duran metrolar birer birer bitiyor, bitecek."

Dudullu - Bostancı Metrosu toplam 13 adet istasyondan meydana geliyor. 4 ilçeden geçecek olan metro hattında Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlâna, İmes, Modoko, Dudullu, Huzur, Parseller durakları yer alacak. 

Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçecek olan Dudullu - Bostancı Metro Hattı, Dudullu istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile Mevlana istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile Bostancı istasyonunda ise Marmaray ile entegre edilecek. 

 

İstanbullulara bir müjde verelim. Göreve geldiğimizde %50’si tamamlanmış ve inşaatı durmuş Dudullu-Bostancı metrosunu bitirdik. Deneme sürüşleri başladı. Duran metrolar birer birer bitiyor, bitecek.

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) December 14, 2021

 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!