Kent Haberleri

Düğün sigortasıyla evlenecek çiftler masraflarını geri alıyor!

Yeni evlenecek çiftleri en çok etkileyen konulardan biri hayat pahalılığı oldu. Son iki yılda düğün yapma ve ev kurma maliyetleri en az iki kat arttı. Ancak TUSKO'nun yeni uygulamasıyla birlikte bu harcamalar geri ödenecek. İşte daha fazla bilgi...Artık düğün masrafının bir kısmı geri ödenecek

Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO), yeni bir uygulama olan "düğün sigortası" ile evlenecek çiftlerin mali yükünü hafifletiyor. Artık düğün masrafının bir kısmı geri ödenecek. İşte ayrıntılar...

TUSKO'nun başlattığı düğün sigortası uygulaması sayesinde, gelin veya damatın kaza yapması, aile bireylerinin ölümü, ayrılık gibi nedenlerle düğün organizasyonunun iptal edilmesi durumunda, salon işletmecisi ve çiftlerin masrafları karşılanacak.

TUSKO Genel Başkanı Barış Ay, Türkiye genelinde yılda yaklaşık 500 bin düğün yapıldığını ve bu organizasyonlardan yaklaşık yüzde 2'sinin farklı sebeplerle iptal edildiğini belirtti.

Ay, düğün iptallerinin hem salon işletmecilerini hem de evlilik hazırlığı yapanları ekonomik olarak zarara uğrattığını ifade ederek, düğün sigortası uygulamasıyla masrafların karşılandığını vurguladı.

Türkiye'de 22 bin düğün salonunun bulunduğunu ve TUSKO bünyesindeki 2 bin salonda bu uygulamanın başladığını belirten Ay, şunları söyledi:

"Düğün sigortası uygulamasının başlatılmasının ardından sadece 2 haftada 80 düğün için sigorta yapıldı. Gelin ve damadın kaza yapması, aile bireylerinin ölümü, ayrılık gibi nedenlerle düğün programının iptal edilmesi durumunda, sigorta şirketi düğün bedeli kadar tazminatı salon işletmecisine ve evlenen çifte ödüyor."

Ay, düğün sigortası uygulamasının düğün masraflarını artırmayacağını belirterek, salon işletmecilerinin ortalama 20 bin liraya mal olacak bir düğün için 1000 lira sigorta ücreti ödeyeceğini ifade etti.

Bu sigorta uygulamasında sigorta şirketleri tarafından 20, 50 ve 70 bin lira olmak üzere üç farklı poliçe seçeneği bulunduğunu söyleyen Ay, ayrıca davetlilerin de yaralanma durumuna karşı sigortalandığını belirtti.

Ay, evlenecek çiftlerin isteği doğrultusunda ekstra ücretle takıların çalınma ve kaybolma riskine karşı sigortalanabileceğini, ayrıca gelin ve damada hayat sigortası gibi poliçelerin de hazırlanabildiğini aktardı.

TUSKO Genel Başkanı Barış Ay, düğün sigortasının yakın zamanda Türkiye genelinde tüm salonlarda uygulanmasını hedeflediklerini belirterek, evlilik hazırlığı yapanlara düğünlerini sigorta yaptırmalarını önerdi.