27 / 04 / 2024

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...



Bireysel emeklilik Sistemi (BES) son dönemlerde en çok tercih edilen hediye alternatifleri arasında geliyor. Düğünlerde, doğum günlerinde hediye yerine BES tercih ediliyor. 

BES HEDİYE KARTI!

Düğünlerde takı merasimi için yeni uygulamalar devreye alındı. Bu kapsamda ‘BES Hediye Kartı’ veya ‘Hediye Sertifikası’ adı altında kişiler sevdiklerine özel günlerinde ek katkı payı hediye edebilecek.

SEDDK, yayınladığı genelge doğrultusunda 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren BES’in hediye olarak verilebilmesine imkân tanıdı.

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

BES BİRİKİM HEDİYESİ!

Türkiye Hayat Emeklilik, uçtan uca dijital olarak tasarlanan “BES Birikim Hediyesi” hizmeti adı altında hediye kültürüne yeni boyut ekledi.

Bu yeni uygulama ile birlikte  düğün, doğum, doğum günü, mezuniyet, bayram gibi özel günlerde Türkiye Sigorta Müşteri Platformu‘nda oluşturulan QR kod veya ödeme linki üzerinden, BES Birikim Hediyesi gönderilebiliyor. 

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor
BES BİRİMLERİNE NASIL HEDİYE GÖNDEREBİLİRİM

Hediye amaçlı ek katkı payı ödemesi yapacak olan vatandaşlar ilk olarak emeklilik şirketinin ödeme sayfasına yönlendiriliyor. 

Hediye BES hizmeti veren emeklilik şirketleri, BES katılımcısı adına internet sitesinde veya mobil uygulamada oluşturulan güvenli alanda katılımcının emeklilik sözleşmesine özgü karekod veya benzeri araçlarla üretilen tanımlayıcı bilgiyi, katılımcının kendisinin veya varsa varisi ya da velisinin rızası ile üçüncü şahıslarca paylaşabilmesi amacıyla katılımcının erişimine sunuyor.

Hediye katkı, altın karşılığı olarak da alınabiliyor. Hediye katkı payı ödeyenler çeyrek, tam, yarım altın tutarlarında ödeme yaptığını sertifikada belirtiyor.

Ayrıca katılımcıya ya da hediye edene gönderilecek sertifikalarda, özel mesaj bölümü de bulunuyor. Ödeme yapılan her katkı payına ilave olarak yüzde 30 oranında devlet katkısı da ekleniyor, hediye tutarı devlet katkısı avantajıylada artırılıyor.

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!


 


Geri Dön