Emlak Terimleri

Dükkanda bankamatik kiralamaları!

Bankalar, işlek caddelerde şube açtıktan sonra, şubesinin olmadığı bölgelerde bankamatik (ATM) yeri kiralıyor. Peki dükkanda bankamatik kiralamaları nasıl oluyor? İşte dükkan içi bankamatik (ATM) kiralamaları...

Dükkanda bankamatik kiralamaları!

Bankalar, işlek caddelerde şube açtıktan sonra, şubesinin olmadığı bölgelerde bankamatik (ATM) yeri kiralıyor. Bankamatikler için hem araziler hem de dükkan içinden bir bölüm kiralanabiliyor. Peki dükkanda bankamatik kiralamaları nasıl oluyor? Arazide bankamatik kiralamaları nasıl oluyor?


Mal sahibi olarak sahip olduğunuz bir arazi üzerinde veya dükkanınızın bir bölümünü bankaların bankamatik kurmaları için kiraya vermek istediğinizi düşünelim. Bu durumda bankalar ile iletişime geçmeniz ve hangi bankanın hangi şekilde kiralama işlemlerinde bulunduklarını öğrenmeniz gerekiyor.


Kimi bankalar, müdürlük binalarında "kiralama" işlerini görüşebiliyor. Dükkanının bir kısmını veya arazisini bankamatik için kiraya vermek isteyen mal sahipleri bankalara teklifte bulunabiliyor.


Buna karşın kimi bankalar direkt olarak böyle bir teklif kabul etmiyor. Bankamatik yeri için arayış içinde olan bankalar, bu teklifi kendileri yaptıkları gibi, bankalara kiralama yeri bulan danışmanlık firmaları ile de iletişime geçebiliyor.


Bankamatik için kiralanacak alan bir dükkan ise:

- Dükkanın verdiği hizmet

- Bulunduğu alan

- Konum

- Etraftaki bankamatikler ve banka şubeleri

- Kira bedeli, gibi..


Bankamatik için kiralanacak alan bir arazi ise:

- Arazinin konumu

- Arazideki yaya yoğunluğu

- Merkezi olup olmadığı

- Etraftaki bankamatikler ve banka şubeleri

- Kira bedeli, gibi..


Arazilerde veya dükkanın bir kısmında bankamatik yerinin kiralanabilmesi için, bankalar yukarıdaki belirtilen hususlara dikkat ediyor.



Bankalar nasıl şube açar?
İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir?