05 / 09 / 2024

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK açıkladı

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK açıkladı

Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımızı ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Söz konusu gelişme SGK tarafından duyuruldu.



Ülkemizde dul ve yetim aylığı alarak geçimini sağlayan milyonlarca vatandaşımız var... Bu vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir gelişme SGK tarafından duyuruldu. 

MAAŞLARI KESİLENLER DİKKAT

SGK'nın açıkladığı bu yardım, özellikle evlilik dolayısıyla dul ve yetim maaşı kesilen vatandaşlar için büyük bir destek olacak. Toplamda 112 bin 248 TL’ye kadar ulaşan bu ödeme, bir defaya mahsus "evlilik ikramiyesi" adıyla verilecek. Yardım, dul ve yetim aylığı almakta olan ve evlenme nedeniyle maaşları kesilen eş, kız yetim ve anneye yönelik olacak.

12 KATI TUTARINDA ÖDENECEK

Dul ve yetim maaşı alanlara müjdeli haber SGK’dan geldi. Kurum, evlenme dolayısıyla dul ve yetim maaşı sona eren kişilere 112 bin 248 TL’ye varan bir ödeme yapacağını duyurdu. Bu yardım, bir yıllık maaşın 12 katı tutarında olacak.

EVLENME CÜZDANININ KOPYASI İSTENİYOR

Bu önemli destekten yararlanmak isteyen kız çocuklarının başvuru yaparken Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi'ni SGK'ya sunmaları gerekiyor. Ayrıca, evlenme tarihi henüz nüfus kütüğüne işlenmemişse, evlenme cüzdanının bir kopyasının da SGK'ya iletilmesi şart.

Dul ve yetim aylığı alan, ancak evlilik nedeniyle maaşları kesilen kişiler, SGK'nın sağladığı evlilik ikramiyesinden yararlanabilecek. Bu kapsamda, 3,3 milyon ölüm aylığı alan vatandaş, başvuru yapmaları durumunda SGK tarafından hesaplarına yatırılacak bu yardımı alabilecek.

Ancak, evlilik ikramiyesi aldıktan sonra 12 ay içinde boşananlar, tekrar maaş hakkı kazansalar dahi, evlilik ikramiyesinin ödenmiş olan kısmının eksik süreye ait bölümü tahsil edilmeden aylıkları yeniden bağlanmayacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön