Kent Haberleri

Dul ve yetim aylığı alanlara zam var mı? Dul ve yetim aylıkları ne kadar oldu? Rakamlara bir bir göz atın! 

Emekli ve memur maaşları ile asgari ücrete zam müjdelerinin verilmesinin ardından, dul ve yetim aylıklarına da zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Peki dul ve yetim aylıkları bu sene ne kadar oldu? Dul ve yetim aylığı alanlara zam var mı?  Sigortalı eşi vefat eden kişi veya çocuklarına şartları yerine getiriyorsa dul ve yetim aylığı ödemesi almak için hak sahibi oluyor

Emekli maaşlarına göre hesaplanan dul ve yetim aylıklarına zam yapılıp yapılmadığı konusu hak sahipleri tarafından sık sık araşıtırılıyor. 

Sigortalı eşi vefat eden kişi veya çocuklarına şartları yerine getiriyorsa dul ve yetim aylığı ödemesi almak için hak sahibi oluyor. 

En düşük emekli maaşının 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından, binlerce vatandaş 'Dul ve yetim aylığına zam yapıldı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Dul ve yetim aylığı alanlara zam var mı? Dul ve yetim aylıkları ne kadar oldu? Rakamlara bir bir göz atın!

Dul ve yetim aylıklarına en son 2023 yılını başında yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; en düşük emekli maaşının 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ve memur, emekli maaşları ile asgari ücrete de zam müjdesinin verilmesinin ardından, dul ve yetim aylıkları zammı gündem oldu.

Dul ve yetim aylığı alınabilmesi için 4(a) (SSK) ve 4(b) (BAĞ-KUR) çerçevesindeki ölüm aylığı işlemlerinin, Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekiyor. Dul ve yetim aylığı için başvurular, e-Devlet kapısı aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor. 

Dul ve yetim aylığı alanlara zam var mı? Dul ve yetim aylıkları ne kadar oldu? Rakamlara bir bir göz atın!

Yüzde 50 hissesi bulunan dul eşin ölüm aylığı 2 bin 750 Türk Lirası'ndan daha düşük olamıyordu. Fakat Ancak yeni taban aylığın belirlenmesiyle, bu sınır 3 bin 750 Türk Lirası'na ulaştı. 

Yüzde 75 hissesi olanın ölüm aylığında da en düşük tutar 4 bin 125 TL'den 5 bin 625 Türk Lirası'na ulaşacak. Yüzde 25 ölüm aylığı alan hak sahibi çocuğa ise 1.375 Türk Lirası yerine 1.875 TL'den daha az ödeme yapılması mümkün olmayacak.

DUL VE YETİM MAAŞI EN DÜŞÜK KAÇ LİRA OLACAK? 

Maaş oranı yüzde 75 olanlar için en düşük 5 bin 625 Türk Lirası,

Maaş oranı yüzde 50 olanlar için en düşük 3 bin 750 Türk Lirası,

Maaş oranı yüzde 25 olanlar için en düşük 1.875 Türk Lirası ödeme yapılacak. 

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA KAÇ LİRA İKRAMİYE VERİLİYOR? 

Ölüm aylığı yüzde 75 oranında olanlara 1.500 Türk Lirası,

Ölüm aylığı yüzde 50 oranında olanlara 1.000 Türk Lirası,

Ölüm aylığı yüzde 25 oranında olanlara 500 Türk Lirası.

Prefabrik ev almak isteyenler müjde! Kampanyalı prefabrik evler satışa sunuldu! 70 metrekare 2+1 ev ne kadar?

TOKİ İzmir Seferihisar 2023 projesinde son dakika! 517 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika! Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!