Kent Haberleri

Dul ve yetim maaşı kaç lira oldu? Mayıs 2023 maaşlarında son dakika! Yeni zam var mı, ikramiye ödenecek mi? 

Emekli maaşlarında taban ücretin 7.500 TL yapılmasının ardından dul ve yetim maaşları merak konusu oldu. Peki dul ve yetim aylıklarına yeni zam var mı, ikramiye ödenecek mi?  Aylıklardan faydalanan vatandaşlar 'Dul ve Yetim aylıkları arttı mı, artacak mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor

Dul ve yetim aylıkları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Aylıklardan faydalanan vatandaşlar 'Dul ve Yetim aylıkları arttı mı, artacak mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. 

Emeklilerin taban maaşlarında yapılan zam düzenlemesinin ardından, tüm dikkatler dul ve yetim maaşlarına odaklandı. Ayrıca Kurban Bayramı ikramiyeleri de merak ediliyor. 

Dul ve yetim maaşı kaç lira oldu? Mayıs 2023 maaşlarında son dakika! Yeni zam var mı, ikramiye ödenecek mi? 

AHaber'de yer alan habere göre; taban maaş ve ikramiye uygulaması kapsamında dul ve yetim aylıklarının nasıl etkileneceği merak ediliyor. Emeklilerin en düşük maaşlarının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyelerinin de 2 bin liraya yükseltilmesinin ardından dul ve yetim maaşlarının da zamlanıp zamlanmadığı sık sık araştırılıyor. 

Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar da bu maaş yükselişinden faydalanacaklarını düşünüyordu. Ancak beklediği maaşı alamayan vatandaşlar, taleplerini sosyal medya paylaşımlarıyla dile getirdi. 

Emekli aylıklarına zam yapılmasının ardından, dul ve yetim aylıklarına da zam yapıldı. Fakat bu maaşlarda hisseli ödeme sistemi bulunuyor. 

Dul ve yetim maaşı kaç lira oldu? Mayıs 2023 maaşlarında son dakika! Yeni zam var mı, ikramiye ödenecek mi? 

Taban maaş ve ikramiye uygulamasında, dul ve yetim aylığı alanlar açısından maaş oranı ön planda oluyor. Alınan ölüm maaşının oranı kapsamında bir taban maaş hesaplanıyor.

Örneğin; yüzde 50 hissesi bulunan dul eşin ölüm aylığı 2 bin 750 TL'den düşük olamıyordu. Bu tutar, yeni taban aylığın devreye alınmasıyla, 3 bin 750 TL'den düşük olamayacak. 

Yüzde 75 hissesi olanın ölüm aylığında da en düşük tutar 4 bin 125 TL'den 5 bin 625 TL'ye çıkacak. Yüzde 25 oranında ölüm aylığı alan çocuğa ise bin 375 TL yerine 1.875 TL'den düşük ödeme yapılamayacak. 

DUL VE YETİMLERE EN AZ KAÇ LİRA VERİLECEK? 

YÜZDE 75 (MAAŞ ORANI) Yeni en düşük tutar: 5.625 Türk Lirası

YÜZDE 50 (MAAŞ ORANI) Yeni en düşük tutar: 3.750 Türk Lirası

YÜZDE 25 (MAAŞ ORANI) Yeni en düşük tutar: 1.875 Türk Lirası

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ? 

Bayram ikramiyelerinden, SGK'dan maaş alan tüm hak sahipleri faydalanabiliyor. Emekliler maaşları ne kadar olursa olsun 4 bin Türk Lirası ikramiye almış olacak. 

Dul ve yetim maaşlarında ise maaş oranına göre bayram ikramiyesi hesaplara yatırılacak. 

KİM KAÇ LİRA İKRAMİYE ALACAK? 

Ölüm Aylığı (yüzde 75) :1.500 Türk Lirası

Ölüm Aylığı (yüzde 50) : 1.000 Türk Lirası

Ölüm Aylığı (yüzde 25) : 500 Türk Lirası

SGK müjdeyi verdi! Bayram ikramiyelerinin tarihi belli oldu! Hesaplara o gün yatacak!

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Tarım Kredi'den çılgın kampanya! Çay, şeker, peynir, salça dip yaptı! Tarım Kredi aktüel ürünler kataloğu

EYT başvurusu yapanlar dikkat! Uzman isimden çarpıcı açıklama: 100 bin EYT'linin başvurusu kabul edilmeyecek!