27 / 04 / 2024

Dul ve yetimlere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?

Dul ve yetimlere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli olmuştu. Buna göre, Ramazan Bayramı bu sene 10 Nisan'da idrak edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında yatırılacağını açıklamıştı. Dul ve yetim maaşı alanlar da bayram ikramiyesi alacak mı?



Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne zaman ödeneceği ve ne kadar verileceği merak edilen konular arasıda yer alıyor. Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi duyurmasından sonra dul ve yetimlere bayram ikramiyesine yönelik vatandaşlar tarafından araştırmalar da çoğaldı.

DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde katlanarak artan emekli sayısına rağmen emeklilerin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmelerde bulunduklarını ifade ederek: "Daha önce olmayan bayram ikramiyesini, bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen yıl emeklilerimizden gelen talepler kapsamında her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu sene emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 yükseldi.

gazetevatan.com'da yer alan habere göre; Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 - 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri düştükçe yükselen kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere, milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız." dedi.

Dul ve yetimlere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?

DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar yararlanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu seneki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacak. Ayrıca, ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si dul aylığı bağlanmış olan eşe 1.500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödeneceği kaydedildi. 

Emekli ikramiyeleri için son 15 gün! Hesaplara 6 bin TL yatırılacak!

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!

Dul ve yetim maaşı alanlara ikramiye müjdesi! Hesaplara tam bu kadar para yatacak: Zamlı rakamlar açıklandı!

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesinde flaş gelişme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön